Остава затруднено движението по магистрала “Тракия” на 10-ия километър след

...
Остава затруднено движението по магистрала “Тракия” на 10-ия километър след
Коментари Харесай

Минситър Радев: 3-4 километра е задръстването на “Тракия” заради обърнатата цистерна

Остава затруднено придвижването по автомагистрала “Тракия” на 10-ия километър след София в посока Пловдив, където сутринта .

Всеки миг се чака да бъде прелято наличието на цистерната, и едвам по-късно камионът ще може да бъде изместен от пътя, изясни министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщи. Той посети на място сектора и удостовери, че в посока към столицата при 10-ти километър пътят е отворен.

“Въпреки това обаче рейсове и ТИР-ове са пуснати по обходен път през Вакарел, Нови хан, с цел да излязат на автомагистралата на входа на София. Но платното от София на 8-ми километър, до там има запушване, повече от 3-4 километра и хората се пропущат, колите, в едно платно единствено. Там, където е цистерната”, уточни Радев.

Министърът изясни, че повода придвижването да е затруднено към този момент няколко часа е условието компанията притежател на цистерната да трансферира наличието в различен камион.

“Да я трансферират в по-малка цистерна, колкото могат. Повече от половината в случай че трансферират, незабавно я местят. Ако не и не съумеят нещо, отново я местят, с цел да освободят пътя и хората да пътуват спокойно”, сподели той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР