Остава висока заболеваемостта от скарлатина. От началото на февруари до

...
Остава висока заболеваемостта от скарлатина. От началото на февруари до
Коментари Харесай

Бум на заболеваемостта от скарлатина в Пловдив, случаите се утроиха за седмица

" Остава висока заболеваемостта от скарлатина. От началото на февруари до през днешния ден са регистрирани 88 случая, като предходната седмица те бяха 49. Очаква се до края на месеца болните да надвишават 100. През януари те са били 76. Острите респираторни болести в Пловдив и района понижиха, като през последните дни те са 29,8 на 10 000. Случаите на варицела в Пловдив и района от началото на месеца са 191, като предходната седмица бяха 120. За съпоставяне през януари случаите бяха 368 ", това съобщи директорката на " Противоепидемичен надзор " в Районната здравна ревизия доктор Милена Панайотова пред TrafficNews
Прочетете още
Общата заляемост от грип в Пловдив е 146,9 на 10 000 души, като към предходната седмица тя беше 167,7 на 10 000 души. Отчетен е спад в случаите на грип.

„ Заболеваемостта от грип е под епидемиологичните равнища ”, добави тя.

От там обявиха, че към момента няма лабораторно потвърдени случаи на грип вид Б, само че има такива сред бързите проби, предопределени за осъществяване в домашни условия.

„ Във възрастови групи 0-4 заболеваемостта е доста под епидемиологичните равнища, при 5-14, 15-29 и 30-64 години е сред епидемиологичното и нормалното за сезона равнище. Единствено във възрастова група над 65 години заболяемостта е над епидемиологичното равнище, точно на многото случаи в тази група се дължат високите стойности за региона ”, добави тя.

В Пловдив няма регистрирани случаи на свински грип, а случаите на Ковид са доста под епидемиологичното равнище. В четвъртък ще са подготвени резултатите на изпратените в София проби, с които ще стане ясно дали в града са регистрирани случаи на новия вариант на заболяването.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР