Остава неясно кой стои зад саботажа на газопроводите Северен поток,

...
Остава неясно кой стои зад саботажа на газопроводите Северен поток,
Коментари Харесай

Швеция търси усърдно, но още не знае кой е взривил Северен поток

Остава неразбираемо кой стои зад саботажа на газопроводите " Северен поток ", свързващи Русия и Германия. Това обявиха от шведската прокуратура, която проверява случая, оповестява " Ройтерс ".

" Работим абсолютно и обръщаме всеки камък, без да оставяме нищо на случайността " , увери прокурорът Матс Люнгквист.

" Надяваме се да можем да установим кой е направил закононарушението, само че би трябвало да се означи, че евентуално това ще бъде мъчно, поради събитията ", посочи обаче той.

Три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа на 26 септември. беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето. По-късно, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода. Няколко дни по-късно по оборудванията.

Съединените щати и НАТО нарекоха офанзивите против газопроводите от септември 2022 година От своя страна Москва упрекна Запада и прикани да организира без значение следствие . Нито една от страните не е предоставила доказателства за изказванията си.
 Централно разузнавателно управление на САЩ и немското разузнаване подготвили различна версия за взривяването на
Централно разузнавателно управление на САЩ и немското разузнаване подготвили различна версия за взривяването на " Северен поток "

Нови изказвания на американския проверяващ публицист Сиймур Хърш

Както Швеция, по този начин и Дания, които, че са породени от детонации. Те обаче не прецизираха кой може да е виновен за повредата.

Западните страни, в това число Германия, на гърмежите, които поразиха съветските газопроводи " Северен поток " предходната година, като обявиха, че съгласно тях те са били тенденциозен акт, само че отхвърлиха да посочат кого считат за виновен.

В последните месеци се появиха, които приказват за проукраинска диря, въпреки и без никакви доказателства за връзка към Киев.

През март пък американският проверяващ публицист Сиймур Хърш съобщи, чеса били помолени да приготвят различна версия за взривяването на газопровода " Северен поток 2 ".
 Западът позволява украинско и полско присъединяване зад гърмежите по
Западът позволява украинско и полско присъединяване зад гърмежите по " Северен поток "

Подобни догатки се основават на първичните изводи на немската страна

Според друга публикация на Хърш, оповестена на 8 февруари, експлозиви са били заложени под съветските газопроводи " Северен поток " 1 и 2 от водолази на военноморските сили на Съединени американски щати благодарение на норвежки експерти под прикритието на военното обучение BALTOPS 22 през юни предходната година. Анонимен източник твърди, че американският президент персонално е разрешил интервенцията след девет месеца полемики с представители на администрацията, отговарящи за въпросите по сигурността. Хърш твърди, че Байдън от боязън е отсрочил саботажа на газопроводите " Северен поток " от юни за септември 2022 година

Съединени американски щати отхвърлиха изказванията на Хърш като изцяло подправени и цялостна небивалица.

Русия пък изиска констатациите на журналиста по случая да бъдат разисквани на
 Зеленски отхвърли присъединяване на Украйна в детонациите на
Зеленски отхвърли присъединяване на Украйна в детонациите на " Северен поток "

Според него, задачата е да се очерни страната му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР