Остър тон в парламента заради почивката на депутатите по време

...
Остър тон в парламента заради почивката на депутатите по време
Коментари Харесай

Депутатите излизат във ваканция по време на предизборната кампания ОБЗОР

Остър звук в Народното събрание поради почивката на депутатите по време на предизборната акция. Опозицията и ръководещите влязоха в спор би трябвало ли да спрат работа преди изборите. Все отново народните представители взеха решение месец преди вота работата на Народното събрание да бъде прекратена. Така, последният работен ден на депутатите ще е евентуално преди Великден.

Предложението пристигна от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Поправката в правилника на Народно събрание беше предстояща след измененията в Конституцията, когато беше въведена непрекъснатата работа на Народното събрание. От опозицията обаче подозират, че единствената цел депутатите да спрат работа е да бъде заглъхнал гласът на опозицията по време на акцията.

Първи думата взеха от опозицията, които споделиха " не " на ваканцията на Народното събрание. „ Търси се една групова безнаказаност в продължаващата коалиция на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи с оглед да търси вяра за сделка за държавно управление след изборите. Именно това е концепцията за тази корекция, което е неуместно да се прави два месеца преди кпарламентът да завърши своя живот ”, сподели Петър Петров от „ Възраждане ”. Според Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия „ срамната сглобка сменя Конституцията ”.

Вносителите опазиха препоръчаните ремонти. „ Бих внесъл предложение още от на следващия ден да излезем във почивка, тъй като другояче ще се овъргаляме в тиня ”, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

Така се стигна до спор в пленарната зала, а част от опозицията атакува досегашните сътрудници във властта. „ Към господин Чолаков. Помните ли какъв ви беше слоганът преди изборите? Работа, работа, работа. Днес с какво го заменихте? Бяс, бяс, бяс. Чухте ли какво сподели през вчерашния ден Борисов? На въпрос кой носи отговорност за служебния кабинет, той отговори Народното събрание. Ще ви се карат за позицията през днешния ден. Трябва да се покрие служебният кабинет на Бойко Борисов от надзор в Народното събрание ”, сподели от трибуната водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Вижте ги какъв брой са хитри от ПП-ДБ. Седят и си кротуват, никой не излиза да поеме гнева на опозицията. Направиха белята и в този момент се крият като дребни дечица зад вашия тил. Сглобката продължава да съществува, господин Чолаков ”, сподели Гроздан Караджов от Има Такъв Народ.

От ПП-ДБ и Движение за права и свободи резервираха безмълвие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР