Остър словесен сблъсък се разрази между депутатите от ГЕРБ-СДС и

...
Остър словесен сблъсък се разрази между депутатите от ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Асен Василев влезе в схватка с „Оплаквачки ГЕРБ“ в парламента

Остър вербален конфликт се развихри сред депутатите от ГЕРБ-СДС и вицепремиера и финансов министър Асен Василев преди началото на парламентарния надзор през днешния ден. Поводът стана декларация на някогашните ръководещи, с която лидерът на групата им Десислава Атанасова нападна наследниците им във властта.

Тя изреди нормалните нападки на ГЕРБ-СДС към новото държавно управление. Василев се втурна към трибуната, тъй като се почувства персонално обиден, когато чу името си от декларацията. „ Толкова доста лъжи, изречени по толкоз последователен метод от „ Оплаквачки ГЕРБ “, не съм чувал от много време насам “, разгласи той, сподирен от смеха на сподвижниците си и недоволни удари по банките откъм някогашните ръководещи.

Василев акцентира, че стопанската система е в положително положение, защото данъчното задължение е било понижено, а цените на електрическата енергия са били непокътнати на равнището от есента м.г. „ Единствените компании сега, които имат в действителност съществени усложнения, са компаниите, които са привикнали да получават пари от страната “, уточни финансовият министър.

Той се подигра с хвалбите на герберите за издигнатите по тяхното време автомагистрали. „ Казахте, че сте построили 375 км. магистрални пътища. Това е по 30 км. на година. Ако би трябвало да строим автомагистрала „ Хемус “ с тези темпове, идващите 10 години няма да я построим “, сподели насмешливо Василев. „ Дългът е намалял, стопанската система се развива, износът пораства, промишлеността е на равнища отпреди 2019 година “, установи оптимистично министърът. И разгласи, че се работи по цялостен пакет от ограничения в помощ на жителите против инфлацията.

Десислава Атанасова отхвърли да се съобщи. Тя се върна на трибуната и се обърна към Василев с „ Уважаеми господин министър-председател “ - като непосредствено го разгласи за действителния министър председател на страната. След това се захвана да опровергава изказванията на министъра, само че водещият съвещанието Мирослав Иванов й изключи микрофона. Причината беше, че Атанасова беше поискала да приказва по процедурен въпрос, а действително стартира да прави изказване.

И спреният микрофон не й влияе - тя не мръдна от трибуната, а съпартийците й скочиха да я защитят и се струпаха към нея. Настъпи безпорядък. Иванов немощно се опитваше да овладее обстановката, само че най-после се съобщи и разгласи отмора.

Мина време до момента в който се разпръсне търпата от депутати към трибуната. А след почивката Атанасова разгласи, че групата й ще изиска оставката на Мирослав Иванов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР