Останки от един от 175 000 бункера, разпръснати из територията

...
Останки от един от 175 000 бункера, разпръснати из територията
Коментари Харесай

4+1 | За нелепите бункери в Албания, за вредното преизползване на лейбъла AI и още

Останки от един от 175 000 бункера, разпръснати из територията на Албания.

© Асен Тонев ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

За албанската бункеризация

По време на Студената война водачът на Албания Енвер Ходжа изпада в неистова параноя и взема решение да изолира страната. През 1968 година той стартира гигантския план, целящ да " бункеризира " цялата страна. Следващите 20 години в Албания са издигнати съвсем 175 хиляди бункера - съвсем няма албански пейзаж без най-малко един бункер в него. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък За обсебването с подправен AI
От всички направления ни обстрелва понятието изкуствен интелект. Изглежда, безусловно всяка компания, работеща с данни, към този момент е AI компания без значение какви способи в действителност употребява. Докато в науката за данните в действителност има способи, които се употребяват в машинното учене и в дълбокото учене, това не се превежда автоматизирано в роботи. Обсесията с термина AI обогатява вложителите, само че основава прекомерно нереалистични упования за действителната промишленост. Прочетете повече тук.

Фабрична пържола
Aleph Farms желае да ви отгледа прелестна телешка пържола. На доктрина единствената основна разлика би била, че пържолата в никакъв случай не е била част от живо теле. Все по-развити стават технологиите за развъждане на месо от скотски кафези. Докато към този момент процедурата е прекомерно скъпа, откривателите се надяват да основат различен способ за произвеждане на месо, който изключва насилието над животни от уравнението. Прочетете повече тук.

Да останем скрити с Chrome
Гугъл Chrome 76 сега е в бета версия. Докато последните няколко версии на браузъра не донесоха нищо изключително ново, 76 включва нещо, което ще ядоса онлайн издателите. Браузърът ще крие обстоятелството, че сърфирате тайно - по този начин доста paywalls още веднъж ще станат лесни за превъзмогване. Ако новата функционалност влезе в последната версия, потребителите ще бъдат щастливи, само че доста компании и онлайн издания ще стачкуват. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как фитнесите желаят да упражняваме
Повечето огромни фитнеси имат забавен модел на работа и облага - те се надяват да намерят вида консуматор, който е извънредно огромен запалянко да си вземе членска карта при започване на годината. Дали този човек ще пристигна повече от два-три пъти на фитнес през идващите 6 месеца е без значение - това даже усилва облагите на фитнеса - по-малко разноски по поддръжка. Можете да слушате повече за бизнес модела на модерните фитнеси тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР