Останаха броени седмици. Не си спомням толкова късно да са

...
Останаха броени седмици. Не си спомням толкова късно да са
Коментари Харесай

Първан Симеонов: При всички положения трябва да очакваме балотаж в София

" Останаха броени седмици. Не си припомням толкоз късно да са обявявани претенденти. Очаква се по-голяма интензивност на гласоподавателите спрямо парламентарните избори. Винаги на локални избори всеки един претендент за общински консултант или за кмет се бори оптимално да оползотвори вероятните гласове, бори се за всяка преференция ", сподели социологът и изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл " Първан Симеонов пред Bgonair.

На въпроса дали ще продължи да съществува " сглобката ", Симеонов отговори, че съгласно него ПП-ДБ към този момент са пресметнали всичко и надали чакат резултати, с цел да договарят занапред.

" Битката за София е общополитическа. Кметът на София от дълго време е пост, който е трамплин. В София ще гледаме не просто съревнование на тематика по какъв начин ще наподобява градът, а съревнование в общополитическата страна на нещата ", добави Симеонов.

" ГЕРБ е политическа мощ, която е очебийно обвързвана с локалната власт. Демократите би трябвало да потвърждават, че имат нещо по места, освен в София. " Възраждане " би трябвало да покажат, че порастват. За Движение за права и свободи също са доста значими изборите, тъй като би трябвало да сдобряват локални упоритости. Нямат номинация за София, тъй като не им е доста мощен регион ", разяснява социологът.

" Г-н Васил Терзиев цели национална кариера като бизнесмен. Хекимян идва извън, само че има доста съществено накъсване на ГЕРБ в София. Вероятно не е имало и доста други варианти. Знаят, че могат да изгубят и по тази причина дадоха ексцентрично предложение ", счита Симеонов.

По думите му Антон Хекимян е патриотично надъхан човек и ще разчита да " отвори някакво ветрило за балотаж ". " Това е съобразителна кандидатура, издигната по не доста съобразителен метод ", разяснява социологът. Той акцентира, че при всички положения би трябвало да чакаме балотаж.

Според него претендентът на " Възраждане " Деян Николов е доста друг от типажа на партията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР