Остана ли някоя институция на изпълнителната власт, която да се

...
Остана ли някоя институция на изпълнителната власт, която да се
Коментари Харесай

Дайнов: ”Борисов-3” беше сглобен за се разпадне

Остана ли някоя институция на изпълнителната власт, която да се подчинява на Бойко Борисов като глава на изпълнителната власт? Въпросът въобще не е толкоз неуместен, колкото наподобява, нито е от през вчерашния ден. Кабинетът „ Борисов-3” от самото си начало беше съединен по този начин, че да подсигурява все по-бърз разпад на властта на министър-председателя. Това разяснява политическият анализатор Евгений Дайнов пред OFFNews.

Първи излязоха от негов надзор локалните управляващи по южното Черноморие. Още преди две-три години демонстративно, обществено и телевизирано непокорство на негови инструкции демонстрираха кметовете на най-корумпираните общини, Созопол и Царево. Това лято пристигна въпросът „ Алепу”, при който шефът на ДНСК, обществено инструктиран от премиера да спре градежа съобщи, че се строи подпорна стена, а вградените в нея асансьорни шахти служат за подсилване на устойчивостта ѝ. Въпросният началник освен не се подчини, само че обществено се подигра на Борисов.

По същото време Борисов разбра, че няма по какъв начин да приложи към финансовия си министър „ стандарта ГЕРБ”, т.е. да го махне при „ най-малкото подозрение”. Финансовият министър Горанов обществено призна, че е проспал 700 милиона дължими от Васил Божков и – нищо. Както нищо не последва за него от сриването на Търговския указател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР