Особеностите на времето, в което живеем изпраща хората да търсят

...
Особеностите на времето, в което живеем изпраща хората да търсят
Коментари Харесай

Коя е най-голямата заплаха от живота в големия град

Особеностите на времето, в което живеем изпраща хората да търсят щастието си в огромните градове. Но дали живеят по-добър живот. Оказва се, че в огромните градове е застрашено най-важното, а точно животът ни.
Изследване на учени в Швейцария демонстрира, че жителите на огромните градове имат по-кратка дълготрайност на живот най-много поради нечистия въздух, написа Риа новости.
Мащабно проучване на популацията и изискванията, при които живее в 406 града в 20 страни удостоверило, че главната заплаха идва от замърсяването с тропосферен озон.
Това е отровен за хората и животните газ. За разлика от стратосферния озон, който е на височина сред 20 и 30 километра и образува значим защитен пласт от атмосферата, тропосферния е в непосредствена непосредственост до земята.
Той е мощен окислител, който взе участие в доста химически реакции с свободните радикали на кислорода.
Нивата на тропосферен озон внезапно се повишават, когато замърсяващите субстанции в атмосферата на огромните градове, влизат в химически реакции при слънчево време.
Тропосферният озон оказва общо токсично, раздразнително, канцерогенно и мутагенно влияние върху индивида, споделят учените от Националната академия на науките на Съединени американски щати. Той може да докара до преждевременна гибел в региони, където нормите са превишени.
Изследователската група от Берн " Климатичните промени и здравето ", ръководена от Ана Виседо-Кабрера разгласява резултати, съгласно които има директна връзка сред смъртността и факторите от околната среда, като параметрите на времето и замърсяването на въздуха в градовете.
Анализирана е гибелта на над 45 милиона души и данните сочат, че даже минимални нараствания на концентрацията на озон от 0,01 мг на пространствен метър, могат да усилят риска от преждевременна гибел с 18 %.
Повишаване на смъртността се следила даже в зони, в които озона не е над нормите, които за Европейски Съюз са 0,12 мг на кубически метър, за Съединени американски щати са 0,14, а за Русия и Китай 0,16.
Това значи, съгласно учените, че незабавно би трябвало да се направи преоценка на признатите правила, считани за безвредни и да се вкарат по-строги ограничения за изхвърлянията на тези субстанции в атмосферата, изключително в огромните градове.
Авторите означават, че заради другите способи на премерване в другите страни, систематизирането на данните е доста мъчно и по тази причина в проучването не са били включени градове от Южна Америка, Африка и Близкия Изток.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР