Особеност, свързана с кашлицата, може да издава дефицит на важен

...
Особеност, свързана с кашлицата, може да издава дефицит на важен
Коментари Харесай

Два симптома, свързани с кашлицата, които издават дефицит на важен витамин

Особеност, обвързвана с кашлицата, може да издава недостиг на значим витамин. В началните стадии на дефицита му са вероятни непрекъснати промени в настроението, които могат да повлияят на качеството на живот. 

Става въпрос за витамин B12, чийто недостиг може да докара до трайно увреждане на нервите на по-късен стадий. Два признака, свързани с кашлицата, могат да демонстрират напредващ дефицит на този витамин.
Витамините в диетата на децата: значими за растежа им
Витамините в диетата на децата са значими за вярното действие на организма и запазването на здравето на децата. Витамините са от...
Прочети повече
Симптомите, които най-често се свързват с недостиг на витамин В12, включват мускулна уязвимост, изтръпване или изтръпване на ръцете и краката, затруднено вървене, гадене, понижен вкус и нервност. Но в тази ситуация се оказват наранени и нервите в гърлото, които последователно се повреждат. Симптомите могат да включват суха и хронична кашлица.

 Имунологът от болница The Mount Sinai Hospital (САЩ) доктор Гари Стадмауер споделя, че пациентът с типична ларингеална сензорна невропатия може да бъде неправилно диагностициран с алергия, рефлукс или астма. В случая кашлицата може да попречи на обществения живот, съня и работата на човек.
Недостигът на витамин В12 предизвиква сензорна невропатия, която може да способства за развиването на хронична кашлица и фарингеална дисфункция.

Дефицитът на витамин В12 води до инфектиране, което може да аргументи хронична кашлица и дисфункция на дихателните пътища. В случая ларинкса става свръхчувствителен към най-малкия дразнител и това води до хронична и суха кашлица.

Американски учени стигат до заключението, че дефицитът на B12 може да играе основна роля при хроничната кашлица, причинявайки сензорна невропатия.
Витамини за здравето на мозъка и паметта
Знаете ли, че човешкият мозък употребява повече сила от всеки различен орган в тялото? Мозъкът съставлява единствено 2% от общото телесно тегл...
Прочети повече
Това положение настава при увреждане на сетивните нерви, което е затруднение от недостига на B12. Този витамин подкрепя производството на вещество, наречено миелин, което работи като предпазен щит за нервите.

Д-р Стадмауер добавя, че кашлицата може да се появи ненадейно след вирусно заболяване, а от време на време и след интервенция.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР