Особено популярни сред тийнейджърите са снимките, изобразяващи хора, които упражняват

...
Особено популярни сред тийнейджърите са снимките, изобразяващи хора, които упражняват
Коментари Харесай

Може Да Сполети Всяко Семейство. 14-Годишно Момиче Разгледа Профила Си В Инстаграм. Откриха Я Мъртва В Стаята Й

Особено известни измежду младежите са фотосите, изобразяващи хора, които упражняват принуждение върху самите себе си.

„ Тя беше напълно обикновено момиче в тийнейджърска възраст. Обичаше да си прави проекти за бъдещето, от нея бликаше възторг. Учеше, пишеше си домашните, а една заран просто я открихме мъртва в стаята ѝ “, споделя бащата на момичето.

Трагичното самоубийство на Моли се е случило през 2017 година, само че роднините ѝ го разясняват едвам в този момент. Те разкриват, че малко след гибелта ѝ разкрили притеснителни фотоси и постове, които е разглеждала в Инстаграм. Публикациите били свързани с депресията и склонността към самоубийство. Моли последвала няколко акаунта със скандално наличие – фотоси и картинки с надписи като: „ Този свят е толкоз нечовечен, не желая да съм част от него. “

Бащата на Моли споделя, че тя е последвала и групи, в които доста депресирани хора се опитвали да си оказват помощ взаимно. Част от наличието им било положително, само че наред с това имало и доста шокиращи изявления.

„ Нямам никакво подозрение, че Инстаграм оказа помощ на щерка ми да се самоубие “, безапелационен е той. Най-обезпокоителното е, че обществената мрежа не цензурира наличието на сходни профили макар многото недоволства. А всеки човек може да бъде част от Инстаграм, стига да има навършени 13 години, което е извънредно нежна възраст.

Друг минус на мрежата е, че в случай че последваш един профил с несъмнено наличие, тя ти предлага да последваш и други сходни сметки. Това е част от логаритъма на Инстаграм, който разучава какво харесва потребителят и от какво се интересува. И в случай че едно дете прегледа няколко фотоси с каквото и да било наличие, ще му бъдат предлагани профили, предлагащи същото по темперамент наличие, написа Пик. А не всички младежи се интересуват от прически, маникюри и рокли. Някои се вълнуват от надалеч по-шокиращи неща, какъвто е бил казусът с Моли.

Опечаленият татко моли логаритъмът на Инстаграм да бъде преразгледан и децата да нямат достъп до материали, които изобразяват принуждение.

Екипът на обществената мрежа също отговори с публично послание: „ Ние сме със фамилията на Моли в този тежък миг и мислите ни са с всички, които страдат и се борят с депресията и душевните проблеми. Не разрешаваме в мрежата ни да излизат изявления, които предизвикват насилието, питателните разстройства и убийствата. Работим интензивно, с цел да премахнем сходно наличие. “
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР