Основно реконструираната сграда 2 на Средно училище Любен Каравелов на

...
Основно реконструираната сграда 2 на Средно училище Любен Каравелов на
Коментари Харесай

Откриха реновирана нова сграда в пловдивско училище

Основно реконструираната постройка 2 на Средно учебно заведение " Любен Каравелов " на ул. " Марагидик " № 37 беше открита с публична гала. В нея ще се организира специализираното  образование по музика и в корпуса има обособени самостоятелни кабинети и професионално звукозаписно студио, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В приветствието си кметът се обърна към учениците и учителите с думите: " Това е най-малкото, което заслужавате - реновирана нова постройка. Сещам се за писмо на Васил Левски до Любен Каравелов от 27 януари 1872 година, в което написа: " Дела трябват, а не думи ". Благодаря ви, да сте живи и здрави! ".

Пенка Иванова от МОН означи, че фолклорът е този, който пази паметта на нашите предшественици. " Българският танц учи на това да сме почтени, да сме виновни, да сме засмени и да пренасяме добрината във епохи и за епохи " - сподели тя. 

Във всеки кабинет за самостоятелно образование на младите музиканти има пиано. Зам.-кметът се оказа прикрит гений и изсвири няколко акомпанимента от " Лунната соната ". 

В училищато са построени две зали за танцовите ансамбли, както и огромна зала за представления, оборудвана с художествено осветяване. На първия етаж е ситуирано звукозаписното студио, с няколко тонкабини. Дворът е облагороден, построена е открита спортна площадка, а към нея са ситуирани места за близо 100 фенове. Стойността на ремонта на постройката е 2 423 814 лв. с Данък добавена стойност.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР