Основният въпрос, който повдигат гражданите по време на срещите, е

...
Основният въпрос, който повдигат гражданите по време на срещите, е
Коментари Харесай

Деница Златева в Бургас: Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет

„ Основният въпрос, който повдигат жителите по време на срещите, е по кое време най-сетне ще има осъдени за корупцията – и с европейските, и с националните средства. Има голям яд и неодобрение измежду хората. Борбата с корупцията би трябвало да бъде народен приоритет “. Това съобщи претендентът за евродепутат на „ Българска социалистическа партия за България “ Деница Златева в Бургас. Днес тя откри предизборния информативен офис на левицата в морския град.

Деница Златева разяснява последните кавги с еврофондовете. Тя уточни, че първо би трябвало да има доста прецизно използване на европейските регламенти за потребление на европейските средства, доста ясни критерии, на които би трябвало да дават отговор плановете. „ Не на последно място - доста е значимо контролните органи да си влязат във функционалностите, тъй като сега желаят да обвържат фондовете с върховенството на закона в страните членки на Европейски Съюз и в случай че ние продължаваме да сме образец за корупционни практики по потреблението на европейските средства, да не се окаже, че един ден Европейска комисия ще реши, за избран интервал от време, да спре европейското финансиране “, сподели Златева. По нейните думи, най-важното е да променим усещането и приемането на тези европейски средства като извор на корупция, тъй като има доста положителни образци за потребление и за осъществяване на европейски планове, само че има и такива, където ясно си проличава, че просто сме вложили едни 5 млн. за някаква спортна постройка, а лечебните заведения също имат потребност от ремонт. Много значимо, съгласно нея, е държавните институции и контролните органи да си свършат работата и най-сетне да има осъдени.

„ Надявам се, че и проверяващите органи са узрели, че би трябвало да има съответни резултати, а освен да си разменяме преписка с тях. От доста години се приказва за корупция на всички равнища. Знаете, че ние имахме друго виждане за ролята и мястото на КПКОНПИ в целия този развой, искахме по различен метод да бъде структурирана Комисията. Надявам се, че и там ще ревизират всички сигнали във връзка с управлението на този орган и в случай че е належащо, да се подхващат кадрови ограничения, само че освен, с цел да уредим идващия на тази позиция, а да имаме ефикасна Комисия, без значение кой я ръководи “, съобщи претендентът за евродепутат.

Деница Златева акцентира, че е извънредно значимо да има единодушие и съдействие по сензитивните тематики, значими за българина. По думите й, би трябвало да имаме доста мощна социална полемика, не да се крием зад позиции на държавното управление, които никой не знае какви са, да активираме целия отрасъл, който може да бъде обиден от едно решение, да имаме съдействие с европейските депутати, както и да имаме тясно съдействие и с българския парламент, тъй като той също има своята роля.

„ Имаме готова мощна листа и считам, че когато си част от една мощна политическа група, като Партията на европейските социалисти в Европейския парламент, гласът на българските евродепутати ще се чува и ще отстояваме ползите си “, заключи Златева.

След откриването на осведомителния офис, претендентът за евродепутат постави цветя на паметника на Ана Маймункова- видна активистка на жените-социалистки. Деница Златева беседва и с хората в Морската градина на Бургас. Тя посети също по този начин и пролетното ревю в Експозиционен център „ Флора “. Златева бе придружавана от народните представители Петър Кънев и Николай Тишев, общинския ръководител на Българска социалистическа партия - Бургас Живко Господинов, регионалния водач Стойко Танков и ръководителя на МО в Българска социалистическа партия - Бургас Васил Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР