Основният свидетел по мегаделото за КТБ Бисер Лазов сравни пред

...
Основният свидетел по мегаделото за КТБ Бисер Лазов сравни пред
Коментари Харесай

Основният свидетел по делото КТБ не отговори идвал ли е посредник на Пеевски при Василев

Основният очевидец по мегаделото за КТБ Бисер Лазов съпостави пред публицисти Цветан Василев с Исус и в същото време го укори в изменничество. " Ако минем в стилистиката на вярата, тъй като нашите връзки, както и връзките му с доста от хората тук са се основавали на доверие, това е все едно да си визиите Исус да притегли апостолите си, те да вървят с него и когато стане напечено той да не отиде на Кръста, да не извърви пътя да изяснява, а отива някъде ", сподели Лазов.
Запитан той като кой деятел се вижда, очевидецът, апетитен като дясна ръка на Василев отговори с думите: " Аз си извървявам личния път ", а за Василев сподели: " Василев съобщи всички хора, които работеха за него като абдикира, като сподели мен не ме интересува " и се зарече да обясни това пред съда и да го потвърди.
Отговаряйки на последвалия въпрос дали това отчаяние го е провокирало да свидетелства, Лазов посочи: " Разочарование е някаква категория, която не е присъща за нещо, което ти е лишило живота " и добави: " целият живец съм си дал за Василев . Нямам неизпълнена задача, колкото и тя да изглеждаше неизпълнима ".
Той разясни, че добросъвестно е отишъл да свидетелства, когато схванал, че Василев няма да се върне. " Когато видях, че Василев няма планове да се върне, че се базира на това, че не е подписвал в персонално качество нищо и се отхвърли от всички хора, които му имаха вяра и работеха за него, имайки разбиране за вредата, която се заформя ", сподели Лазов.
Моето персонално разбиране беше мигновено да спирам да му извършвам всевъзможни нареждания, да бъдат осведомени способените български управляващи, сподели още Лазов и разясни, че е счетоводител, т.е. способеното материално отговорно лице. Дали е трябвало и друга отговорност да носи, Лазов разясни, че това не вземат решение досъдебните органи.
Запитан дали е идвал Делян Пеевски в кабинета на Василев или в банката, Василев съобщи: " Никога не съм виждал в неговия кабинет или в банката Пеевски " .
На уточняващия въпрос дали Василев е имал другарски връзки с Пеевски, Лазов отговори: " По мое мнение - не ", само че не отговори дали е идвал някой от името на Пеевски .
Лазов разясни по кое време тъкмо е решил oбяви какво е правил Василев: " Банката я затвориха, денят се падаше петък. Аз отидох при господин Василев в понеделник. Видяхме се във Виена. Занесох му документи.Поговорихме. И тогава Василев ми сподели, че няма планове да се върне. Тогава сподели нещо, което, просто не мога да го възпроизведа тъй като ми срина живота и на всички мисля, които му... " и бе пресечен от наблюдаващия прокурор Иван Гешев, който настоя публицистите да изоставен залата.
За упомената среща на 23 юни 2014 година в Австрия на Лазов и Цветан Василев, когато Лазов изясни, че се пречупил и отишъл в прокуратурата, адв. Христо Ботев, който пази Василев съобщи: " На тази среща са участвали 4 индивида ", само че отхвърли за посочи кои са, нито с какво Василев лишил живеца на Лазов на тази среща. " Не съм бил там, дано забележим всички участници и тогава ще преценим ", добави Ботев. Той изрази неразбиране за какво Лазов, който е бил на ясно какво се случва в банката, за какво не е алармирал прокуратурата по-рано, за какво не се е отдръпнал, за какво не е напуснал. " Излиза че някаква " лав-стори ще се развие с Радосвета Василева ", което е несериозно разяснява адвокакът.
За разлика от обвинените тук и техните бранители, очевидците, какъвто съм аз сме задължени да приказваме единствено истината, акцентира той, настоявайки публицистите да изчакат края на ревюто му, което ще продължи и в последващи съвещания на съда.
" Ще извърша уговорките си ще отговоря доросъвестно на прокуратурата и отбраната и тогава ще намеря метод да осведомявам и обществеността. Аз нямам от какво да се тормозя - изпълнявал съм си точно, професионално отговорностите ", съобщи Лазов.
" Тъй като господин Василев имаше и банка, и компания и защото моята работа в осъществяване на неговите задания е налагала ежедневно да навестявам банката, да споделям с тези хора, да бъда заимствуван в неговата преписка - по тази причина съм осведомен и защото той не дава пояснения " - по този начин Лазов изясни познанията си за фирмените каузи и показанията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР