Основният приоритет на служебното правителство е провеждането на избори. План

...
Основният приоритет на служебното правителство е провеждането на избори. План
Коментари Харесай

Людмила Петкова: План сметката за изборите е готова


" Основният приоритет на служебното държавно управление е провеждането на избори. План сметката е подготвена ". Това съобщи служебният министър на финансите Людмила Петкова, която одобри поста от Асен Василев.

Петкова изясни, че откакто указът на президента Румен Радев за изборите две в едно бъде обнародван, тогава ще бъде утвърдена и проект сметката.

„ Около 100 млн. лева е проект сметката, като ще има спомагателни разноски “, добави тя.

Петкова добави, че приоритет за финансовото министерство остават Еврозоната, Организацията за икономическо сътрудничество и раз и пълновръстен Шенген. Тя уточни, че Проектът на Закон за еврото е направен и след публичното разискване, би трябвало да бъде признат.

По отношение на Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “, които следва да се обединят в единна естествена организация, служебният финансов министър съобщи, че по плана не се планува редуциране на чиновници от двете организации.

Петкова добави, че няма да има проблем за обезпечаване на средствата за еднократна великденска добавка от 75 лева за пенсионерите, които са гласувани от Народно събрание.

„ Приоритетите са бюджетът, финансовата непоклатимост, двете приходни организации и надлежно еврото и Организацията за икономическо сътрудничество и раз “, повтори още един път тя.

Петкова не пожела да разяснява обстановка с ареста на шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, „ в случай, че има профилирани органи, които би трябвало да си свършат работата “.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР