Основният приоритет на ГЕРБ остава общо правителство с Продължаваме промяната

...
Основният приоритет на ГЕРБ остава общо правителство с Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Борисов пак поиска кабинет с ПП-ДБ. Готови сме на общи законодателни приоритети, каза Петков

Основният приоритет на ГЕРБ остава общо държавно управление с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). Това сподели водачът на партията Бойко Борисов след в четвъртък, на което още веднъж не беше определен ръководител.

По думите му пред медиите в коридорите, в случай че не бъде образуван подобен кабинет, „ има и различен проект, само че той не е задоволително добър “.

Междувременно съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков повтори позицията на обединението, че тя няма да поддържа държавно управление с първия изследователски мандат, който следва президентът Румен Радев да връчи на ГЕРБ. Тя завоюва изборите на 2 април с преднина от 2% пред ПП-ДБ.

„ Вчера посочихме, че ние сме подготвени за общи законодателни цели. Тези политики ние ще подкрепим, само че това е друго от поддръжка на кабинет “, сподели Петков пред бТВ в четвъртък сутринта.

Като образец за общ приоритет сред двете обединения той уточни законопроектите, които депутатите би трябвало да одобряват по отношение на Плана за възобновяване и резистентност. Петков добави, че „ всички би трябвало да осъзнаят, че тези закони или ги гласуваме, или губим парите “.

„ Ще се работи уикенда без да се избере ръководител и се надявам другата седмица, в случай че имаме цели за първите два месеца, да се излъчи подобен [председател] на ротационен принцип “, сподели още някогашният министър председател пред бТВ.

Малко по-късно Борисов разяснява, че забавянето на избора на парламентарен ръководител е от изгода за договарянията, водени сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Двете обединения разискаха бъдещите законодателни цели на Народното събрание в сряда. Борисов организира сходни срещи и с останалите политически водачи в четвъртък.

„ Аз желая да направя държавно управление с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, тъй като това е най-хубавото за България “, сподели водачът на ГЕРБ.

Той уточни, че вижда „ конструктивизъм “ в изявленията на Кирил Петков и Асен Василев, само че разкритикува съпредседателя на „ Демократична България “ Атанас Атанасов .

По време на свое присъединяване в Нова телевизия в четвъртък сутринта Атанасов дефинира Борисов като „ най-ярката връзка сред задкулисието и политическия живот “. Той добави, че ПП-ДБ би трябвало да излъчи експертно държавно управление и не може да одобри кабинет, „ кадруван от Борисов или с конфигурирани от него хора “.

По думите на Петков пък, в случай че обединението им получи втория мандат, „ този път ще се предложи повсеместен кабинет за гласоподаване, без значение какво се е случило до този миг, с цел да покажем, че никой не бяга от отговорност “.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР