Основният германски синдикат на металурзите IG Metall призова членовете си,

...
Основният германски синдикат на металурзите IG Metall призова членовете си,
Коментари Харесай

Стачка заплашва Porsche

Основният немски профсъюз на металурзите IG Metall прикани членовете си, работещи в производителя на първокласни коли Porsche, към протестни дейности през днешния ден, в границите на акцията за повишение на заплатите с 6 на 100 и понижаване на работното време от 35 на 28 часа седмично, съобщи ДПА.

Синдикатът, който съставлява служащи на някои от водещите компании в страната като Daimler, Siemens и Thyssen Krupp, заяви, че чака към 1000 чиновници от централата на Porsche в Щутгарт да се причислят към проява, която ще се организира през днешния ден в града.

Синдикатът издига настояванията си за повдигане на заплатите на фона на мощното показване на немската стопанска система, съпроводено от намаляваща безработица и увеличение на свободните работни места.

Преговорите към този момент наподобява реализират дребен прогрес, откакто бе пропуснат срокът за подписване на съглашение, 31 декември.

IG Metall предизвести, че възнамерява да афишира краткотрайни прекъсвания на работа във всички райони на страната като част от акцията си за възстановяване на трудовите условия през 2018 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР