Основният фактор за скока на цените е ударното създаване на

...
Основният фактор за скока на цените е ударното създаване на
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: На всяка борса по света има манипулации или опити за такава

Основният фактор за скока на цените е ударното основаване на нови пари посредством разнообразни принадлежности, най-много от федералния запас на Съединени американски щати и ЕЦБ в последните две години. Това сподели някогашният министър на енергетиката проф. Трайчо Трайков в предаването „ Тази събота " по бТВ. По същата логичност нараства и пазарът на въглеродни излъчвания, уточни специалистът. „ Газът и другите горива нарастнаха и поради общото покачване на ценовото ниво, и поради увеличената консумация, най-много в Азия. Към това се прибавят и дейностите на „ Газпром " за забързването на „ Северен поток " 2. Дефицитите на българската регулация помогнаха българските цени да експлодират ", изясни Трайков.

Той разяснява акцията на ДАНС и Министерство на вътрешните работи в КЕВР, като съгласно него сигурно ще бъдат открити нередности. „ На всяка борса по света има операции или опити за такава. Например не е обикновено да се изнася по дълготрайни контракти, а българският пазар да се доставя по контракти ден за ден напред. Търговците, които доставят българските клиенти, се отхвърлиха от ролята си на участник на пазара. Те са едни елементарни комисионери ", изясни Трайков.

Пакет от ограничения за подкрепяне за семействата съгласно него не е нужен за момента, защото цените за бита са контролирани. „ Аз не считам, че тези изключителни цени ще продължат доста ", добави Трайков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР