Основният дебат в темата за корупцията трябва да премине през

...
Основният дебат в темата за корупцията трябва да премине през
Коментари Харесай

Лозан Панов: Основен дебат за борба с корупцията е, че има достатъчно органи, но не си вършат работата

Основният спор в тематиката за корупцията би трябвало да премине през това, че има задоволително органи в границите на страната, само че въпросът е за какво тези органи не правят своята работа . Това съобщи пред публицисти ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, съобщи БГНЕС.
Панов съобщи, че преди повече от 4 месеца изискал среща с всяка една от парламентарните групи по отношение на концепциите, които имам да се направи промяна в дълбочина, и които разисках и с президента, за привикване на Велико национално заседание. „ Използвах опцията, когато получих покана от Българска социалистическа партия, да изразя концепциите си и в Народното събрание. Ще изразя причините си пред Българска социалистическа партия за какво считам, че не виждам в границите на този законопроект решение за битка с корупцията “, акцентира Лозан Панов.
Според него се основава паралелна конструкция с дублиращи функционалности без ясни механизми за надзор и отчетност единствено и единствено да не се реформират органите за правосъдно гонене, в тази ситуация прокуратурата.
„ Основният спор в тематиката за корупцията би трябвало да премине през това, че има задоволително органи в границите на страната, само че въпросът е за какво тези органи не правят своята работа. Това е главният въпрос. Създаването на нова конструкция с дублиращи функционалности и с изместване на дебата в разнообразни направления без даже да се пита какъв брой ще коства един подобен орган, извинете, само че намирам, че още веднъж се прави за мониторинговия отчет “, сподели още ръководителят на Върховен касационен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР