Основните въпроси са Донецка област, Луганска област, Харковска област, Запорожка

...
Основните въпроси са Донецка област, Луганска област, Харковска област, Запорожка
Коментари Харесай

Зеленски: Много тежка остава ситуацията. 6 млн. абонати са без ток в Украйна

Основните въпроси са Донецка област, Луганска област, Харковска област, Запорожка област, Херсонска област, Крим, прифронтовите територии и държавната ни граница. Ние проучваме желанията на окупаторите и приготвяме контрамярка - още по-мощна контрамярка от сегашната. Разгледахме въпроса за обезпечаването на военните и доставката на нова техника и муниции.

Това заяви във вечерното си изказване украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Укринформ ".

Отделно организирах среща по енергийни и информационни въпроси. Ние записваме резултатите от това, което към този момент е направено за отбрана на нашите системи. Подготвяме нови решения. Ние също по този начин приготвяме нови решения, с цел да предотвратим всяка опция Русия да манипулира вътрешния живот на Украйна. Ще предоставим детайлности навреме, увери той.

Към довечера към 6 милиона клиенти в множеството райони на страната ни и в Киев са изключени от електричество. Много тежка остава обстановката в столицата, както и в Киевска, Виницка, Лвовска, Одеска, Хмелницка и Черкаска област.

Енергийни служащи и комунални служащи, всички наши служби вършат всичко допустимо, с цел да стабилизират системата и да дадат на хората повече сила за по-дълго време. Още един път желая да подчертая: доста е значимо хората да схванат по кое време и за какъв интервал от време ще останат без ток. Това е отговорност както на самите енергийни компании, по този начин и на локалните управляващи, съобщи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР