Основните опоненти за кметския пост в София Йорданка Фандъкова и

...
Основните опоненти за кметския пост в София Йорданка Фандъкова и
Коментари Харесай

Алфа рисърч дава лек аванс на Фандъкова пред Манолова

Основните съперници за кметския пост в София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова са с съвсем равни позиции, като лек превес има актуалният кмет. Това демонстрира почуване на " Алфа рисърч " *, съгласно което 36.3% от твърдо решилите да гласоподават биха подкрепили Фандъкова, а 34.6% - Манолова.

" Свидетели сме на доста по-оспорвана и амбициозна борба, тестваща прекосяването на дясно-центристката в ляво-центристка външна страна. Плюсът за Йорданка Фандъкова е, че съумява да удържи гласоподавателите на ГЕРБ в тази комплицирана настройка. Плюсът за Мая Манолова е, че съумява да разшири обичайния Българска социалистическа партия избор с близо 10 на 100. В тази обстановка, при балотаж, основен ще е ценностният избор на симпатизантите на " Демократична България ", които ще дефинират в огромна степен пътят към и на София ", показват от " Алфа рисърч ".

Кандидатът за кмет на " Демократична България " арх. Борислав Игнатов се подрежда трети след Манолова и Фандъкова. Той събира все още 10.7% избор измежду твърдо решилите да гласоподават. Поради по-слабата си начална известност по отношение на останалите, той има капацитет за растеж, най-малко до равнищата на листата (15.5%).

Евроизборите демонстрираха електоралната успеваемост на Ангел Джамбазки и залагайки още веднъж на него, Вътрешна македонска революционна организация и реализира четвърта позиция за кметската конкуренция (6.9% избор за Ангел Джамбазки). Партията отбелязва двоен пробив, тъй като усилва резултата си за общинската листа спрямо предходните избори.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР