Основните индекси на водещите фондови борси в Европа регистрирах понижения

...
Основните индекси на водещите фондови борси в Европа регистрирах понижения
Коментари Харесай

Спад на борсите в Европа на фона на протестите в Китай срещу антиковид мерките*

Основните показатели на водещите фондови тържища в Европа записах намаления в ранната търговия в понеделник, поведени от загуби в енергийния и миннодобивния бранш, защото митингите в Китай против антиковид ограниченията провокираха вълна от продажби на международните пазари, съобщи Ройтерс.

Общият европейски показател STOXX 600 регистрира спад от 3,78 пункта, или 0,86%, до 436,95 пункта. Немският индикатор DAX се намали със 130,37 пункта, или 0,9%, до 14 411,01 пункта. Водещият показател на Лондонската борса FTSE изтри 32,55 пункта от цената си, или 0,43%, достигайки равнище от 7 454,12 пункта. Френският измерител CAC 40 записва спад от 55,79 пункта, или 0,83%, до 6 656,69 пункта.

Китай регистрира рекорден брой новозаразени с COVID-19 в понеделник след уикенд на митинги, което поражда терзания по отношение на политиката на страната за нулев Коронавирус и нейното влияние върху втората по величина стопанска система в света.

„ Разширяването на инфекциите може да докара до спирания на веригата за доставки, като проблемите на Китай се разпространят на световните пазари “, уточни в записка до клиенти Марк Хефеле, основен капиталов шеф в UBS Global Wealth Management.

„ Социалното неодобрение, обвързвано с нулевия Коронавирус, усилва рисковете за осъществяването и използването на политиката. Не чакаме икономическите или пазарните насрещни ветрове в Китай да намалеят доста през идващите месеци “, добави той.

Индексът SXEP на петролните и газови компании се намали с 2,16% при днешния спад в цените на петрола фона на опасенията за вноса в Китай, до момента в който показателят SXPP на ресурсните компании записа спад от 1,13% поради поевтиняването на металите.

Бенчмаркът STOXX 600 записа шестия си следващ седмичен растеж в петък, отбелязвайки възобновяване от към 15% от най-ниските си равнища през септември заради очакванията, че Федералният запас ще премине към по-малки нараствания на лихвените проценти на фона на признаци на изстудяване на стопанската система на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР