Основните и най-популярни 12 мита за войната на Русия срещу

...
Основните и най-популярни 12 мита за войната на Русия срещу
Коментари Харесай

Разобличаване на дванадесет мита относно войната на Русия в Украйна

Основните и най-популярни 12 мита за войната на Русия против Украйна бяха разобличени от българското посланичество на Европейска комисия и оповестено на страницата им във Facebook.

„ Много преди пълномащабната инвазия в Украйна, властта в Русия приготвяше почвата за спора посредством средствата на пропагандата.

Разобличаваме главните легенди за войната, които кремълската машина за дезинформация употребява, с цел да оправдае бруталните си дейности и да сее разкол измежду народите на Европа ”, пишат от комисията в София.

Ето някои от тях:

Мит 1 : съветската победа във войната е неизбежна. Или Русия ще завоюва войната, или спорът ще докара до Трета международна война. Западната военна поддръжка за Украйна ескалира обстановката и удължава страданието. Единственият път към мира е демилитаризацията на Украйна.

Факт : Западната военна поддръжка дава опция на Украйна да упражни правото си на самоотбрана, заложено в хартата на Организация на обединените нации.

 

Мит 2 : Русия е във война със Запада. Украйна е единствено марионетка на НАТО и полесражение. Русия се пази против агресора Украйна.

Факт : Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022. Украинците пазят своята страна. НАТО не е във война с Русия. 

 

Мит 3 : Украйна се стреми към придобиването на нуклеарни оръжия, прави набези против нуклеарната инфраструктура за цивилен цели и крие оръжия в атомни електроцентрали. Украйна работи по „ мръсна бомба “. За Русия би било законно да употребява тактически нуклеарни оръжия против Украйна.

Факт: Украйна не има нуклеарно оръжие от 1994 година МААЕ не откри никакви доказателства нито за „ мръсна бомба ”, нито за недекларирани нуклеарни действия или материали в Украйна 

 

Мит 4: Цяла Европа поддържаше нашествието на нацистка Германия в Съветския съюз, тъкмо както в този момент Европа поддържа нацистка Украйна. Русия продължава Великата отечествена война в Украйна, с цел да се избави света от нацистите.  

Факт: И нацистката, и комунистическата идеология са неразрешени в Украйна. Руските издания употребяват лъжата за „ нацистите в Украйна ” от години в опит да очернят и делегитимират Украйна. 

 

Мит 5: Украйна е изкуствено творение, а не суверенна страна. Украинските земи са исторически съветски земи. Хората, които ги обитават, са изразили свободно политическата си воля да се върнат към Русия и патриотично обвързване на Русия е да ги освободи и отбрани.

Факт: Украйна е суверенна страна със лична еднаквост и история. Общото заседание на Организация на обединените нации осъди с огромно болшинство фиктивните референдуми, провеждани в Украйна под дулата на съветски оръжия. 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР