Основната заплата на един полицай е около 900 лв с

...
Основната заплата на един полицай е около 900 лв с
Коментари Харесай

Полицаите се готвят за протестни действия: Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР

Основната заплата на един служител на реда е към 900 лева с миналогодишното нарастване. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от към хиляда лв.. Това съобщи Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи пред " Bulgaria ON AIR ".

Той увери, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са ядосани от систематичното неуважение по отношение на тях и акцентира, че те са подготвени за митинг ни дейности.

" Един чиновник с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лева Съботно-неделният труд е извънредно неприятно обезщетен - 10 стотинки на час ", добави той и уточни, че в случай че не бъдат взети мери, служителите на реда ще излязат на митинг.

" Беше видно, че не се прави оценка труда на чиновниците на Министерство на вътрешните работи с въпросното разпореждане, с което бяха нарастване заплатите на въпросните 34 организации с 30%. ", добави Хрисимов.

,,Успяхме да реализираме компенсирането на изключителния труд на сътрудниците - това касае оперативни служащи, районни инспектори и огромна част от сътрудниците. Досега те употребиха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин``, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР