Основната цел беше Гроздан Караджов да получава много пари като

...
Основната цел беше Гроздан Караджов да получава много пари като
Коментари Харесай

Георги Георгиев, ИТН: Основната цел беше Гроздан Караджов да получава много пари като министър

" Основната цел беше Гроздан Караджов да получава доста пари като министър по планове, които ние считаме, че би трябвало да се случат по различен метод ". Това съобщи напусналият Има Такъв Народ Георги Георгиев.

" При срещите ми със строители излиза наяве, че има схеми. Беше обещан половин милиард на общините за ВиК планове. Аз се срещнах с човек, който се показа от името на Орлин Алексиев, да договаря с кметове на общини да бъдат финансирани техните планове, като изискването е да ги завоюва верният строител. Това е компания, която те ще посочат и която ще се съгласи да си заплати след това комисионна ", сподели Георгиев пред Нова телевизия.

Той се е срещал и с различен човек, който е бил поканен на среща по отношение на новите публични поръчки за ремонт и поддържане. " Неговият началник е ходил в " Делта хил ", там се е срещнал с друго лице, което е споделило, че ще съобщи на Орлин Алексиев, а Алексиев ще съобщи на Гроздан Караджов ", сподели Георгиев.

" Има неверно виждане на Трифонов и Йорданов по какъв начин се ръководи едно министерство. Обществените поръчки не са инструмент за облага ", счита Георгиев.  

" В момента изпълнителният шеф на " Автомагистрали " в 46-ия парламент ни се представяше като непосредствен на Орлин Алексиев ", твърди Георгиев.

" Зам.-министърът Деляна Иванова за мен е близка до този кръг " Делта Хил ". Заместник-министърът Явор Пенчев също е имал свързани дейности с този кръг. Осигурява връзката сред това да бъде финансиран един план, възложителят да приготви по този начин документите, че да завоюва вярната компания. По отношение на настоящите поправки към този момент се е случвало. Вече е имало и погашение на комисионни. Доколкото знам на компаниите им е предлагано против едни 5% да им бъдат утвърдени противоречивите планове, които минаха през Народно събрание ", сподели Георгиев.  

" Имахме 2 съвещания на комисията за предварителна защита на корупцията. За мен имаше безучастие на управлението на БАБХ във връзка с работата на границата. Логично е било да се приготвят за новата лаборатория, а не първо смяната и по-късно тези тапи да се случат. Второто съвещание беше закрито ", съобщи Алексиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР