Основен приоритет за Топлофикация Плевен е опазването на околната среда.

...
Основен приоритет за Топлофикация Плевен е опазването на околната среда.
Коментари Харесай

Модернизацията на ТЕЦ-Плевен с план за увеличаване на инвестициите в производство на чиста енергия

" Основен приоритет за " Топлофикация Плевен " е опазването на околната среда. Инвестираме обилни средства в зелени планове и нови уреди. Усилията ни са ориентирани основно към основаване на още по-екологично производството на сила. " Това заяви изпълнителният шеф на предприятието инж. Йордан Василев.

По думите му за повишение на енергийната успеваемост на „ Топлофикация Плевен “ са вложили в американска газова турбина. " Благодарение на модерната мощ предоставяме още по-екологична сила за клиентите. Турбината дава отговор на най-високите международни стандарти в бранша.. " описа инж. Василев.

Той изясни, че когенерацията на предприятието спомага жителите на Плевен да се радват на по-чист въздух, тъй като при производството на сила от природен газ не се отделят серни оксиди, диоксиди и фини прахови частици.

" Емисиите на отделяния азотен оксид и въглероден диоксид, при топлофикационните сдружения на природен газ, са в пъти по-малко спрямо отоплението на дърва и въглища. " изясни инж. Василев.
На въпрос по отношение на бъдещите вложения, инж. Йордан Василев показа, че следва реализирането на огромен план. " Инвестираме в създаване на заместващи индустриални мощности за комбинирано произвеждане на топлинна и електрическа сила, които употребяват мотори с вътрешно горене. Инвестицията ни следва европейските политики, свързани с модернизацията и трансформацията на бранша “, съобщи шефът на ТЕЦ-а.

Помолен да разяснява ролята на природния газ в енергийния преход на бранша, инж. Василев сподели, че газът ще продължава да играе значима роля в трансформацията на енергийния бранш. „ Свързаните газови инфраструктури могат и би трябвало да продължат да способстват доста за прехода към неутрално енергийно доставяне. По тази причина е належащо да се обезпечат благоприятни условия за сигурни доставки на газ на налични цени ", съобщи инж. Василев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР