Основен приоритет на редовното правителство е укрепването на отбранителните способности

...
Основен приоритет на редовното правителство е укрепването на отбранителните способности
Коментари Харесай

Тагарев: Основен приоритет на правителството е укрепването на отбранителните способности

Основен приоритет на постоянното държавно управление е укрепването на отбранителните качества на страната. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, който взе участие в церемонията по връчването на дипломите на слушателите от випуск „ Васил Левски ” – 2023 на Военната академия „ Г. С. Раковски “, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

Тагарев уточни, че държавното управление е съумяло да резервира и даже леко да увеличи нивата на финансиране в защитата, като даде за образец повишението на заплатите в границите на признатия бюджет на страната за 2023 г. 

 

„ Работим по план за капиталова стратегия, която ще подсигурява цялостно сходство с новите съюзни проекти за защитата “, сподели Тагарев. Той добави, че би трябвало да бъдат регистрирани уроците от войната, която се води покрай нашите граници, както и решения от срещата на върха на НАТО във Вилнюс. „ Руската федерация е избрана като най-значителна и директна опасност за сигурността на Алианса, мира и стабилността в евроатлантическия район, а тероризмът, във всички негови форми и проявления, е най-пряката асиметрична опасност “, разяснява Тагарев. 

 

„ Ключово значение за сигурността и стабилността има поддръжката за Украйна. Тази поддръжка е честен императив. Всички разбираме, че Украйна е жертва на непредизвикана експанзия “, добави министърът. 

 

Дипломи и назначения на длъжности на стратегическо и оперативно равнище през днешния ден получават десет офицери от магистърска компетентност „ Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили “ на факултет „ Национална сигурност и защита “, както и 23-ма офицери от другите специализации на магистърска компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на оперативно равнище “ и от професионално направление „ Военно дело “ на факултет „ Командно-щабен “. Сред завършващите има и петима военнослужещи от Република Северна Македония.

 

Президентът Румен Радев връчи дипломите на първенците на випуска. На събитието участват още кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, началникът на защитата адм. Емил Ефтимов и посланикът на Република Северна Македония у нас Агнеса Руси Поповска.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР