Основателят на ``Уикилийкс`` Джулиан Асанж трябва да бъде незабавно освободен

...
Основателят на ``Уикилийкс`` Джулиан Асанж трябва да бъде незабавно освободен
Коментари Харесай

ООН настоява Асанж да бъде освободен или да мине на домашен арест заради коронавируса

Основателят на ``Уикилийкс`` Джулиан Асанж би трябвало да бъде неотложно освободен от пандиза или подложен под домакински арест заради разпространяването на коронавирусна зараза в пандиза ``Белмарш``, където е арестуван. Такъв зов бе насочен до английските управляващи от специфичния докладчик на Организация на обединените нации по изтезанията Нилс Мелцер, съобщи БГНЕС.
В изказване специалистът напомня, че „ английските управляващи в началото са задържали Асанж въз основа на, издадена от Швеция по отношение на изказвания за полово нарушаване “. Оттогава обаче тези изказвания са „ публично оттеглени заради липса на доказателства “. " Днес той е държан извънредно за превантивни цели, с цел да се обезпечи наличието му по време на настоящия развой за екстрадиция в Съединените щати и този развой може да продължи няколко години ", сподели Мелцер.
 Джулиан Асандж събличан гол и с иззети документи след чуване по делото си Джулиан Асандж събличан гол и с иззети документи след чуване по делото си
Създателят на " Уикилийкс " Джулиан Асандж на два пъти е събличан гол, 11 пъти са му слагани белезници и документите са му били конфискув...
„ Г-н Асанж не е нарушител, наказан на отнемане от независимост, и той не съставлява опасност за никого “, напомни специфичният докладчик. Следователно продължителното насаме задържане на създателя на ``Уикилийкс`` " не е нито належащо, нито съразмерно и явно няма никакво правно съображение ", сподели Мелцер. Според него „ страданието, което Асандж е изтърпял вследствие на продължителната изолираност, е освен случайно задържане, само че и изтезания и грубо, нечовешко отношение “.
Предвид пандемията и известията, че 65 пандизчии са се разболели от ковид в частта от пандиза, където е държан Асанж, е належащо да се плануват „ различни ограничения, които не са свързани със задържане “ за лица с медицински показания като създателя на ``Уиклийкс``, който страда от дихателни проблеми, счита специалистът на Организация на обединените нации. Мелцер добави, че английските управляващи заради " съществени опасения " по отношение на съблюдаването на правата му в тази страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР