Основателят на партия Яблоко Григорий Явлински е напуснал Русия, съобщи

...
Основателят на партия Яблоко Григорий Явлински е напуснал Русия, съобщи
Коментари Харесай

И основателят на партия Яблоко Григорий Явлински избяга от Русия -

Основателят на партия " Яблоко " Григорий Явлински е напуснал Русия, заяви РИА Новости, базирайки се на свой осведомен източник.

" Политикът отлетя за Лондон нощес през Дубай ", е декларирал той пред проправителствената московска медия без да прецизира повече детайлности.

Потвърждение на новината се появи във видеа от летище в Лондон, оповестени в Телеграм. На тях се вижда по какъв начин съветският политик, който от мнозина е определян като " опозиционер на каишка " на Кремъл, чака на опашка за паспортен надзор.

Пресслужбата на партия " Яблоко " опровергава новината за заминаването на Явлински от Русия. От политическата мощ настояват, че Явлински е отпътувал на отмора и ще се върне в страната след няколко седмици, написа РБК.

Явлински е руски и съветски общественик и политик, заместник-председател на Съвета на министрите на РСФСР (1990 г.), стопански консултант на ръководителя на Съвета на министрите на РСФСР (1991 г.), заместник-ръководител на Комитета за оперативно ръководство на националното стопанство на Съюз на съветските социалистически републики с сан на заместител министър-председател (1991 г.) и член на Политическия съвещателен съвет при президента на Съюз на съветските социалистически републики (1991 г.). Основател и началник на политическа партия " Яблоко " (1993-2008 г.). Кандидат за президентските избори в Руската федерация през 1996, 2000 и 2018 година

Явлински не е първият върховен съветски политик, който напуща Русия, която изпадна в тотална изолираност от цивилизования свят след нахлуването на войските ѝ в Украйна.

На 5 май президентският представител Дмитрий Песков съобщи, че някогашният началник на " Роснано " Анатолий Чубайс е в чужбина и не работи в Русия. Същия ден медиите оповестиха, че Чубайс и брачната половинка му Авдотия Смирнова са били видени на летище " Бен-Гурион " в Тел Авив.

По-рано, на 21 април, бе обявено, че Чубайс е подал оставка от препоръките на шефовете на АФК " Система " и на дъщерната ѝ компания " Електрозавод ".

В края на март съветският президент Владимир Путин подписа декрет за освобождението на Чубайс от длъжността специфичен представител на президента за връзките с интернационалните организации за реализиране на задачите за стабилно развиване. Според Песков Чубайс е подал оставка по лично предпочитание.

През последните месеци редица звезди, публични и политически фигури напуснаха Русия. Сред тях са и суперзвездата Алла Пугачова и брачният партньор ѝ Максим Галкин, които се преселиха в Израел.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР