Основателят на Национален фронт Жан-Мари льо Пен и неговата внучка

...
Основателят на Национален фронт Жан-Мари льо Пен и неговата внучка
Коментари Харесай

Племенница на Марин льо Пен отваря френски националистически университет

Основателят на " Национален фронт " Жан-Мари льо Пен и неговата внучка Марион Марешал

Още по тематиката
Франция сред страха и вярата

Еманюел Макрон е безапелационният любимец на втория тур на президентските избори, само че Марин льо Пен води партията си към най-хубавото й показване
7 май 2017
Французите са скептични, че и Макрон, и Льо Пен могат да решат основни проблеми

Безработицата и терзанията за сигурността са две от тематиките, които са извънредно значими за гласоподавателите
3 май 2017 В Европа френският президент Еманюел Макрон води битката против националистите. Но на негова територия в западна Франция внучката на създателя на " Национален фронт " Жан-Мари льо Пен - Марион Марешал, желае да образова идващото потомство анти-ЕС водачи и от септември отваря собствен университет, написа Вloomberg.

Допреди няколко месеца Марешал използваше името Марешал - Льо Пен и беше възприемана като изгряващата звезда на крайнодясното. Тя се отхвърли от " Льо Пен " и постави политическата си кариера на пауза, откакто вуйна й Марин льо Пен загуби от Макрон на президентските избори.

Нелиберални против демократични хрумвания

Напоследък Макрон придвижи проевропейското си обръщение в редица страни на континента като част от акцията за изборите за Европейски парламент през май, които се обрисуват като конкуренция сред нелибералните политики на унгарския министър председател Виктор Орбан и обичайните демократични партии. " Няма да се предам пред националистите и тези, които проповядват ненавист. Ако желаят да ме възприемат като техния главен конкурент, те са прави ", декларира френският президент.

Марешал счита Макрон за зложелател. " Той е особеност в това велико историческо придвижване, което виждаме в Европа сега. В него няма нищо ново – той е от същия хайлайф на пари и власт ", твърди тя. И не крие, че желае смяна в салдото на силите в миг, в който обединенията с анти-имигрантска политика и неприязън към Европейски Съюз набират инерция в Европа.

Във Франция Марин льо Пен към този момент не е обсъждана като единствената алтернатива за крайнодясното. Скорошно социологическо изследване демонстрира, че десните гласоподаватели считат Марешал за по-добър претендент от Льо Пен за президентските избори през 2022 година

Хазартен ход

Но Марешал изчаква със завръщането си на политическата сцена. Междувременно основава частен университет в Лион, който дава обещание на студентите да ги приготви да станат новия френски хайлайф посредством хрумвания, " произлизащи от националните полезности ".

Цялото начинание е хазартен ход за Марешал, твърди Жан-Ив Камю, специалист по европейска крайнодясна политика. " Ако не успее да задвижи концепцията, нейните позиции за водачеството ще бъдат накърнени. Освен това го има и съперничеството с вуйна й, която изобщо не е подготвена да съобщи ключовете за френския шовинизъм ", споделя Камю.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР