Основателят на Microsoft и милиардер Бил Гейтс смята, че изкуственият

...
Основателят на Microsoft и милиардер Бил Гейтс смята, че изкуственият
Коментари Харесай

Бил Гейтс: 3-дневната работна седмица е възможна. Машини, които да приготвят цялата храна, не е чак толкова лоша идея

Основателят на Microsoft и милиардер Бил Гейтс счита, че изкуственият разсъдък може да докара до още по-кратка работна седмица.

Той бе посетител в подкаст на Тревър Ноа " What now ". Eдно от тематиките, които обсъждаха бе въздействието на изкуствения разсъдък върху човешкия живот.

" Няма да е чак толкоз неприятно, в случай че " машините могат да подготвят цялата храна и други неща, а ние да не работим толкоз настойчиво. В по-кратък проект повишението на продуктивността, което получавате от изкуствения разсъдък, е доста вълнуваща “

" Ако в последна сметка получите общество, в което би трябвало да работите единствено три дни в седмицата, това евентуално е ще е ОК. “

По време на диалога си Гейтс беше оптимистичен по отношение на капацитета на ИИ.

Той има вяра, че изкуственият интелект може доста да усъвършенства продуктивността и също по този начин загатна, че може да бъде от огромна изгода при задания като програмиране и тестване. Това също може да бъде и в изгода за опазването на здравето, защото ще понижи доста документи за лекарите.

 

В 45-минутния диалог милиардерът приказва за по-широките аспекти на ИИ и по какъв начин технологията може да промени живота. Относно ИИ, който измества човешките работни места, Гейтс има вяра, че има опция обществото да се приспособява. Той сподели, че в случай че преходът се случи с управляеми темпове и има съответна държавна поддръжка, тогава това може да докара до общество, в което е нужен по-малко ръчен труд и в последна сметка хората ще имат повече свободно време.

" Не мисля, че въздействието на изкуствения разсъдък в историята ще бъде толкоз трагично, колкото Индустриалната гражданска война да вземем за пример, само че сигурно ще бъде толкоз огромно, колкото въвеждането на компютъра в всекидневието на хората. Текстообработващите стратегии не отстраниха работата в офиса, само че я трансформираха вечно, “ сподели тогава господин Гейтс.

" Работодателите и чиновниците трябваше да се приспособяват и го направиха. “

Тъй като изкуственият разсъдък става все по-умен, милиардерът също по този начин изрази опасенията си, че той може да бъде употребен за злонамерени цели като дълбоки фалшификации и хакерски атаки. Гейтс разяснява двойствеността на AI, защото той може да бъде инструмент за овластяване и може също да се употребява за поляризиране на хората.

" Друго нещо, което ми е ясно е, че бъдещето на ИИ не е толкоз тъмно, колкото си мислят някои хора, нито толкоз розово, колкото си пък мислят други. Рисковете са действителни, само че аз съм оптимист, че могат да бъдат ръководени ", добави той.

Гейтс не е самичък в спекулациите за евентуалното влияние на изкуствения разсъдък върху салдото сред професионалния и персоналния живот и качеството на живот. Миналия месец основният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън загатна за 3,5-дневна работна седмица – и че днешните деца могат да " живеят до 100 години и да победят неличими до момента заболявания до момента поради технологиите “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР