Основателят на фалиралата FTX Сам Банкман-Фрийд, който е на съд

...
Основателят на фалиралата FTX Сам Банкман-Фрийд, който е на съд
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд свидетелства по делото FTX и твърди, че е действал по съвет на адвокати

Основателят на банкрутиралата FTX Сам Банкман-Фрийд, който е на съд поради финансови измами за близо 9 милиарда $, реши да свидетелства пред арбитър, с цел да показа своята версия за краха на криптоборсата.

Някогашният " гуру " в света на криптовалутите Сам Банкман-Фрийд, се снабди със седем обвинявания за финансови закононарушения. Прокуратурата счита, че огромна част от средствата са нелегално прехвърляни от криптоборсата към персоналния му хеджфонд Alameda и оттова следите им се губят.

, а преди ден Сам Банкман-Фрийд свидетелства пред арбитър.

В рамките на показанията си, 31-годишният някогашен милиардер споделя, че е " работил добросъвестно, въз основата на правни препоръки ".

По-думите му, той е обсъждал решенията си, в това число персоналните заеми, които взима от Alameda, с юристите си. Банкман-Фрийд твърди, че е работил добросъвестно въз основата на правните препоръки, които е получавал.

В отговор да въпрос дали съгласно него, неговият хеджфонд Alameda е имал право да харчи средствата на клиенти на криптоборсата FTX, Банкман-Фрийд дава отговор " Не бих го нарекъл по този начин, само че... да ", предава английската " Би Би Си ".

Бившата му другарка, която работи от 2017 година в хеджфонда, притежаван Банкман-Фрийд, а малко преди срутва на FTX оглавви Alameda, съобщи в показанията си пред съда в Ню Йорк, че създателят на FTX е наредил на нея и на някогашните ѝ сътрудници да откраднат 10 милиарда $ депозити на клиенти от борсата, с цел да финансират рискови вложения и да изплащат заеми.

На собствен ред, в показанията си Банкман-Фрийд, трансферира част от оговорността към юристите си, само че по този начин и не показва доказателства " на хартия " за това. В отговор на въпрос за това, той споделя, че " изискал такива, само че по този начин и не е получил ".

Предстои съдията да реши кои елементи от показанията възможни за разглеждане от правосъдните заседатели, само че съгласно Би Би Си и " Уолстрийт джърнъл ", съдията е бил " по-скоро скептичен` по отношение на изказванията на Банкман-Фрийд.

Ако бъде приет за отговорен, той е застрашен от оптималната присъда от 115 години затвор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР