Основателят на борсата за криптовалути Thodex, заподозрян, че е избягал

...
Основателят на борсата за криптовалути Thodex, заподозрян, че е избягал
Коментари Харесай

Измама за над 2 млрд. долара: Арестуваха крипто бос

Основателят на борсата за криптовалути Thodex, обвинен, че е избягал от Турция с активите на клиентите си, е бил арестуван в Албания, заяви турското министерство на вътрешните работи.

През април предходната година Турция издаде интернационална заповед за арест на избягалия бизнесмен Фарук Фатих Озер, който е избягал с активи на вложители на стойност 2 милиарда $.

Албания осведоми турския министър на вътрешните работи, " че създателят на Thodex, беглецът Фарук Фатих Озер, търсен с червена бюлетина (от Интерпол), е бил задържан във Вльора, Албания ", се споделя в изказване на министерството.

В изказването се показва, че " е почнала процедура за екстрадиция в Турция ".

Thodex стартира нападателни кампании за привличане на вложители.

Първоначално тя дава обещание да популяризира първокласни автомобили чрез ярка рекламна акция с присъединяване на известни турски модели.

Но през април борсата на Thodex прекрати търговията, откакто няколко дни по-рано разгласява мистериозно известие, в което се споделя, че има потребност от пет дни, с цел да се оправи с неуточнена външна инвестиция.

След това турските чиновници по сигурността публикуваха фотография на Озер, който минава през паспортния контрол на летището в Истанбул на път за неуточнено място.

Медиите оповестяват, че борсата е спряла работа, до момента в който е държала поне 2 милиарда $ от 391 000 вложители.

Повече от 60 души, свързани с компанията, са били арестувани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР