Основателят на Bloomberg Майкъл Блумбърг © Eduardo Munoz Още по

...
Основателят на Bloomberg Майкъл Блумбърг © Eduardo Munoz Още по
Коментари Харесай

Bloomberg ще предоставя и консултантски услуги

Основателят на Bloomberg Майкъл Блумбърг

© Eduardo Munoz Още по тематиката
Финансовите резултати на обществените компании за полугодието донесоха още растеж за акциите им
17 авг 2017
Сделката ще бъде финансирана със лични средства на борсовия оператор
15 авг 2017

" Bloomberg е напрегнат поради трансформациите в цифровата реклама. Добрата вест за тях е, че могат да си разрешат да възнамеряват дълготрайно и да изградят добра тактика за идващите три до пет години. "

Кен Доктор, медиен анализатор за Newsonomics.Медийната група Bloomberg ще разшири бизнеса си, като добави консултантски услуги, написа Financial Times. Тази услуга се предлага и от други медии, само че в този момент Bloomberg ще се трансформира в първата огромна група в бранша, която да дава съвещания. Медията към този момент е известна с терминалите си за финансова информация. Линиите сред медийните консултанти, рекламните организации и доставчиците на наличие от ден на ден се размиват, най-вече поради търсенето на нови доходи от реклама. Новата услуга ще бъде пусната още през август и ще се конкурира с водещи консултантски организации в сектора.

Bloomberg към този момент си е осигурила няколко огромни корпоративни клиента. Идеята на плана е групата да употребява информацията, с която разполага, в това число и тази oт Bloomberg Terminal и Bloomberg New Energy Finance, с цел да дава по-добри услуги на своите клиенти и в това време да откри нови потоци на доходи. " Знанието и погледът ни в бранша са без конкуренция. Насочваме се към аудиторията, която има потребност от нашите услуги за по-добро взимане на решения ", разяснява Джъстин Смит, изпълнителен шеф на Bloomberg Media.

Диверсифициране на приходите

Обявяването на разширението на бизнеса на Bloomberg идва в миг, в който компанията търси нови източници на доходи. Една от най-големите аргументи за потребността от такива е цифровата реклама, където Гугъл и Фейсбук откриват все по-голяма доминация. Приходите от реклама трябваше да компенсират и за свиващия се пазар на физическите издания, само че това не се случва. Така и седмичното издание Businessweek ще остане единствено за платени абонаменти в интернет.

Компанията се надява новата консултантска услуга да има лавинообразен резултат. Големите корпорации ще заплащат сред 150 и 200 хиляди $ на месец за услугите на Bloomberg, като очакванията са, че това ще се отрази и на приходите от реклама. Инициативата ще бъде водена от Андрю Бенет, който стана рекламен шеф на Bloomberg след 13 години отпред на рекламния колос Havas.

От медийната група са наели и нови специалисти в консултантския бранш, като са взели потвърдени имена от организации като McKinsey, Bain и Boston Consulting Group. Общо компанията възнамерява да наеме още 25 души до края на годината, които да се концентрират върху изчистването на тактиката и реорганизирането на звеното по продажби на медията. " За фирмите, които работят със профилирана информация, прекосяването към консултиране и професионални препоръки е разумна стъпка ", разяснява Кен Доктор, медиен анализатор за Newsonomics.

Тежестта на рекламния бранш

Проблемите на Bloomberg са значително проблеми за цялата медийна и рекламодателна промишленост. Гугъл и Фейсбук не престават да усилват пазарния си дял и трансформират целия бранш. Според eMarketer към края на тази година двете компании ще държат над 60% от общия пазарен дял. " Bloomberg е напрегнат поради трансформациите в цифровата реклама ", разяснява още Доктор. " Добрата вест за тях е, че могат да си разрешат да възнамеряват дълготрайно и да изградят добра тактика за идващите три до пет години. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР