Основателят на Amazon.com и най-богат човек в света Джеф Безос

...
Основателят на Amazon.com и най-богат човек в света Джеф Безос
Коментари Харесай

Джеф Безос постави рекорд, загуби 19.2 млрд. долара за два дни

Основателят на Amazon.com и най-богат човек в света Джеф Безос загуби 19.2 милиарда $ от положението си единствено за последните два работни дни (петък и понеделник).

Това е нов връх за двудневен спад на благосъстоянието на някой от най-богатите хора в света, сочат данни на показателя на милиардерите на Bloomberg.

Досегашният връх се държеше от съоснователя на Фейсбук Марк Закърбърг, който през юли в границите на 2 дни загуби 16.5 милиарда $, откакто тогава компанията разгласи по-слаби резултати от предстоящите от анализаторите.

Продължаващият спад на софтуерните компании е в основата на спада на Джеф Безос. Само в границите на вчерашната сесия акциите на Amazon.com изгубиха 6.3% от цената си, откакто в петък изтриха още 7.8%.

Пониженията понижиха положението на Безос до 128.1 милиарда $ по отношение на върховата му стойност от 167.7 милиарда $ при започване на месеца.

Големи загуби през вчерашния ден претърпя и мексиканският милиардер Карлос Слим, намалил благосъстоянието си с 2.5 милиарда $.

Вторият най-богат човек в света – Бил Гейтс, регистрира спад от 558.3 мрлд. $, до актуалните 92.8 милиарда $. Основаната от него компания Microsoft в края на предходната седмица изпревари Amazon като втората най-скъпа компания в света, след Apple. /profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР