Основателят и главен изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун наскоро

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун наскоро
Коментари Харесай

Масовото производство на електромобила на Xiaomi Modena може да започне през първата половина на тази година

Основателят и основен изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Джун неотдавна разкри, че напредъкът на компанията с първия ѝ електрически автомобил е надминал упованията и че стадият на всеобщото му произвеждане не е доста надалеч.

Главният изпълнителен шеф на китайския софтуерен колос съобщи, че зимните проби минали изцяло сполучливо и той чака автомобилът да бъде пуснат на пазара по някое време през първата половина на тази година. Лей Дзюн добави, че прекарва половината от времето си в работа по автомобилния план на марката. Към 2022 година Xiaomi е вложила над 3 милиарда юана (приблизително 433 млн. щатски долара) в своето автомобилно поделение, като екипът се състои от над 2300 души, които се занимават с научноизследователска и развойна активност в региона на колите.

Компанията е построила лична автомобилна база за произвеждане на коли в Иджуан, Пекин, която включва централа за продажби и център за научноизследователска и развойна активност. Компанията също по този начин възнамерява да построи повсеместен цех за идните електрически коли, който ще може да създава към 300 000 автомобила на два стадия. Очаква се първият модел автомобил да слезе от поточната линия и да доближи всеобщо произвеждане до 2024 гoдина.

Въз основа на всички предходни приключвания на информация се чака Xiaomi Modena EV да бъде приблизително огромен седан, който ще се отличава със състезателен дизайн. Макар че по-дребните елементи по отношение на идния автомобил към момента са малко, в отчетите се твърди, че цената на автомобила може да бъде към 350 000 юана, или към 93 хиляди лв..

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР