Основаната от българите Борис Павлов и Теодор Тодоров платформа за

...
Основаната от българите Борис Павлов и Теодор Тодоров платформа за
Коментари Харесай

Българската FlatAway набира 500 хил. евро в първоначален рунд

Основаната от българите Борис Павлов и Теодор Тодоров платформа за резервации на жилища FlatAway набира 500 хиляди евро при предварителна оценка от 2,5 млн. евро в първоначален  рунд на финансиране.    Основен вложител е Eleven Ventures, подкрепил първия български еднорог Payhawk, а в рунда се включва и проптех фонда 3P1.    От на следващия ден частни вложители също ще могат да влагат във FlatAway със суми от 2500 евро посредством SeedBlink, водещата платформа за взаимни вложения, посредством която към този момент набраха средства Dronamics, Alcatraz AI и QuarkXR. 

Частните вложители, които имат парцели ще могат да се възползват и от специфична отстъпка от услугите на локалния Flat Manager.   През 2023 година FlatAway се отделя от Flat Manager София благодарение на PWC България, която съветва създателите като част от програмата Dare2Scale на интернационалната предприемаческа организация Endeavor.    Целта на FlatAway е да се утвърди като платформа за резервации на парцели за хора, които пътуват по работа или работят, до момента в който пътуват. Компанията дава над 400 жилища, професионално ръководени от 7-те франчайза на Flat Manager, които сега работят под марката в България и Румъния.

„ Все повече работодатели оферират опция за отдалечена работа, с цел да притеглят млади фрагменти. Бизнесът към този момент се приспособява към условията на новото потомство за повече еластичност и независимост, а задачата на FlatAway е да приспособява и жилищата. Недвижимите парцели са по-консервативен бранш и провокациите пред нас са доста, само че страхотният ни екип нееднократно е доказвал, че може да преодолее и най-неочакваните трудности ", разяснява Борис Павлов, създател на FlatAway.

Екипът зад FlatAway основава най-голямата компания за ръководство на краткосрочни наеми в България и има дълготраен опит в областта на хотелиерството и недвижимите парцели. През февруари към компанията се причислява и Екатерина Хаджипеткова - маркетинг специалист с над 10-годишен интернационален опит в компании като LVMH и Rocket Internet и някогашен началник на Tinder за Италия и Франция.    Част от сумата от 500 хиляди евро ще бъде употребена за разширение на мрежата от франчайзи на FlatAway в градове, привличащи цифрови номади в ЦИЕ и Близкия изток. 

Настоящи сътрудници на компанията са водещи консултантски компании и банки, корпорации, софтуерни компании, посолства и интернационалните организации.   Инвестицията ще подкрепи и софтуерното рационализиране на платформата и стартирането на нови неповторими функционалности, като да вземем за пример опцията потребителите да заплащат еднакъв наем всеки месец, само че да живеят на разнообразни места.    От на следващия ден 100 хиляди евро от капиталовия рунд ще бъдат предопределени за частни вложители в SeedBlink. Едно от основните преимущества на SeedBlink е по-достъпната минимална инвестиция от 2500 евро, което разрешава на повече хора да подкрепят разрастването на FlatAway дружно с фондовете и при същите условия. Собствениците на парцели, които влагат във FlatAway ще могат да се възползват и от специфична отстъпка от услугите на локалния Flat Manager. 

" Глобалната проптех промишленост е оценена на близо 17 милиарда евро през 2022 година, като се чака да нарасне четирикратно през идващите 10 години. COVID-19 форсира трансформацията на работната среда и тя към този момент изисква нови други възможности, а FlatAway е една от тях. Искрено имаме вяра в капацитета на FlatAway да се трансформира в един от водачите в бранша “, споделя Ангел Хаджиев, шеф за България в SeedBlink.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР