Осмокласници вече имат възможност да изучават промишлена естетика и дизайн.

...
Осмокласници вече имат възможност да изучават промишлена естетика и дизайн.
Коментари Харесай

Механото обучава по промишлен дизайн

Осмокласници към този момент имат опция да учат промишлена хармония и дизайн. Новата компетентност се разкрива в ПГМ „ Проф. Цветан Лазаров ”. Завършилите ще излязат с специалност техник-приложник. Тя надгражда базовата подготовка на техника с спомагателни познания, които разрешават реализация в доста настоящо направление -интериорен дизайн на промишлени предприятия, споделя директорката Анета Чилингирова. Висши учебни заведения също се насочват към подготовка на фрагменти в тази ниша и разкриват такива специалности, в които гимназистите могат да продължат образованието си.

Техничарството и креативът са ценени в огромните компании,

което отваря поле за изява. В „ Биомашиностроене ” да вземем за пример - едно от предприятията, които партнират на Механото в дуалното образование, към този момент има забавни интериорни решения, съчетаващи индустриалното с еко детайли и хубостта на едно цвете.

В план-приема си ПГМ „ Проф. Цветан Лазаров ” е заложила още две нови специалности. „ Автоматизирани системи ” се разкрива въз основата на изследванията, съгласно които в тази област се чака недостиг на фрагменти през идващите години. Изпреварващият ход цели подготовка на експерти, за които ще има търсене на пазара на труда и ще се оферират положителни условия, когато актуалните осмокласници ще завършат междинното си обучение. Механото е обучавало по специалността в предходни години и разполага с нужните фрагменти.

А с

третата нова за школото компетентност - " Програмно обезпечаване ",

то дава отговор на интереса към компютърните науки. Ще приема и в „ Приложно програмиране ”.

Училището резервира обичайните си специалности. Сред най-перспективните е „ Машини и системи с цифрово-програмно ръководство ”, която ползва дуална форма и в последните години от подготовката си гимназистите учат на заплата на съответно работно място с наставник от приемащата компания. Догодина ще се дипломира първият випуск по дуалната система в Механото.

Школото ще приема още веднъж искащи да учат мехатроника, както и автомобилна мехатроника. Традиционно държи високо равнище в компетентност " Автотранспортна техника ”. Доказателство е четвъртото място на националното съревнование " Най-добър млад автомонтьор и лидер на МПС ". В самостоятелната борба Николай Петеларев от 12. В стана отличник и показа България в Полша. В отбора бяха още Христо Христов, Владимир Оджаков и Драгомир Тодоров.

Трима ученици на школото са лауреати на националната олимпиада по техническо начертаване - Станимир Дафов, Стоян Тодоров и Георги Гатешки. Училището си има отличник и в конкурс на Висш съдебен съвет, откакто Иван Мусеров написа най-хубавото есе на тематика „ Открито за правосъдната система ”. Други двама възпитаници извоюваха трета позиция в конкуренцията „ Енергетиката и ние ” във Варна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР