Осми взрив разтърси столицата на Шри Ланка Коломбо. Той е

...
Осми взрив разтърси столицата на Шри Ланка Коломбо. Той е
Коментари Харесай

Осми взрив в Шри Ланка

Осми гърмеж раздруса столицата на Шри Ланка Коломбо. Той е бил осъществен от гибелен нападател. Загинали са трима полицейски чиновници. Източник, поискал анонимност, разкрива, че нападателят е задействан взривно устройство при влизане на полицията в дома му северно предградие на столицата Коломбо. Експлозията е станала причина за срутване на втория етаж на постройката, вследствие на което са починали полицейските чиновници.

До момента от осемте атентата са починали най-малко 190 души, измежду които 35 чужденци. Стотици са ранените.

Министерството на защитата вкара за неопределен срок полицейски час, който влиза в действие неотложно. Държавата краткотрайно блокира обществените мрежи, с цел да попречи да се популяризира неточна и подправена информация по отношение на атентатите.

Европейски и международни водачи, обявиха, че са потресени от случилото се, осъдиха атентатите, показаха състрадание и взаимност, предложиха помощ на шриланкийските управляващи, показват Асошиейтед прес. Сред тях са немският канцлер Ангела Меркел и президентът Франк-Валтер Щайнмайер, съветският президент Владимир Путин, английският министър председател Тереза Мей и турският президент Реджеп Ердоган, австрийският канцлер Себастиян Курц, афганистанският президент Ашраф Гани, индийският министър-председател Нарендра Моди, външното министерство на Пакистан, министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.
 Осми гърмеж в Шри Ланка
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР