Оскар“ за най-добър режисьор получи Пон Джун-хо за Паразит“. Той

...
Оскар“ за най-добър режисьор получи Пон Джун-хо за Паразит“. Той
Коментари Харесай

Пон Джун-хо спечели „Оскар“ за най-добър режисьор за „Паразит“

„ Оскар “ за най-хубав режисьор получи Пон Джун-хо за „ Паразит “. Той победи в конкуренцията Мартин Скорсезе за „ Ирландеца “, Тод Филипс за „ Жокера “, Сам Мендес за „ 1917 “ и Куентин Тарантино за „ Имало едно време в Холивуд “.

От сцената Пон Джун-хо призна гения и на другите номинирани в категорията и пожела да раздели статуетката си на пет, с цел да я показа с всеки един от тях. 

Южнокорейската обществена комедия " Паразит " за богатите и бедните в актуален Сеул завоюва още статуетка и за най-хубав интернационален филм. Черната комедия беше считана за любимец на 92-ата гала за премиите " Оскар ", откакто завоюва премията " Златна палма " на кинофестивала в Кан предходната година, както и премиите " Златен глобус " и оценката на Гилдията на филмовите артисти. Тя беше и шлагер в киносалоните с доходи от над 161 млн. $ по света, от които над 30 млн. $ в Северна Америка.

Режисьорът Пон Джун-хо сподели предишния месец, че премиите потвърждават по какъв начин интернационалните филми минават през езиковите бариери.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР