OSIRIS-REx на НАСА достави проба от астероид на Земята. Какво следва?

...
Космическа капсула на НАСА, носеща най-голямата проба, събирана някога от
Коментари Харесай

Космическа капсула на НАСА, носеща най-голямата проба, събирана някога от астероид, кацна на тестовия и тренировъчен полигон на Юта в неделя.

Капсулата беше освободена от роботизирания космически кораб OSIRIS-REx, който беше изстрелян в космоса преди седем години и събра пробата през октомври 2020 г.

Продължете да четете списък от 3 елементаСнимки: Основна проба от астероид, донесена на Земята първо в НАСА

OSIRIS-REx на НАСА ще донесе проби от астероид Bennu на Земята: Какво трябва да знаетеКапсулата на НАСА, носеща най-големите проби от астероиди, каца на Земята< /h3>край на списъка

Учените казват, че тази проба ще им помогне да научат повече за произхода на Слънчевата система.

Сега, след като космическата капсула се върна на Земята, ето какво се случва след това:

Какво се случва с OSIRIS-REx?

Космическият кораб OSIRIS-REx не се върна на повърхността на Земята.

Вместо това, той се отдели от и пусна капкообразната капсула за връщане на проби в земната атмосфера.

Около 20 минути след освобождаването космическият кораб се отклони покрай Земята към следващата си мисия, която е пътуването му до друг близък до Земята астероид на име Апофис.

ИНТЕРАКТИВНО - Nasa osiris rex каца актуализирано на 25 септември-1695624724

OSIRIS-REx, сега преименуван на OSIRIS-APEX (OSIRIS-Apophis Explorer), ще изучава Апофис, когато астероидът се доближи до Земята през 2029 г.

Космическият кораб планира да заснеме близък план на астероида. Той също така ще използва своите газови двигатели, за да се опита да измести и проучи праха и скалите върху и около повърхността на астероида.

Какво се случва с пробата от астероид?

Пробата беше взета от мястото на кацане на капсулата в Юта и транспортирана до временно чисто помещение, където беше почистена и разглобена.

Компонентите на пробата са опаковани и са взети мерки за предотвратяване на замърсяване на пробата, каза НАСА.

Опакованите компоненти, заедно с неотворения контейнер за проби, ще бъдат доставени в космическия център Джонсън на НАСА в Хюстън в понеделник. Част от финозърнест материал в горната част на кутията ще бъде бързо анализиран.

Първоначалният анализ на тази проба ще бъде излъчен от космическия център на 11 октомври.

Pierre Haenecour, свързан с Университета на Аризона и член на екипа на OSIRIS-REx, който изучава органични и предслънчеви материали, каза пред Al Jazeera, че пробата ще предостави „непроменена, девствена представа за градивните елементи на слънчева система”.

През следващите две години учените ще изучават и каталогизират пробата в специална чиста стая в космическия център Джонсън.

След около шест месеца каталогът с образци ще бъде публикуван и извадката ще бъде на разположение на учените за изследване.

Скоро след това пробата ще бъде разпространена за изследване и изследване. Около една четвърт от извадката ще бъде разпределена сред екипа на OSIRIS-REx, който се състои от 233 учени, представляващи 38 институции в световен мащаб.

Части от извадката също ще бъдат разпространени на партньорски космически агенции в Канада и Япония.

Останалата част, около 70 процента от астероидния материал, ще се съхранява в космическия център Джонсън на НАСА и в резервно съоръжение в Уайт Сандс, Ню Мексико.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР