Осиновителската кампания "Не купувай, осинови" стартира в Благоевград, няколко кучета

...
Осиновителската кампания "Не купувай, осинови" стартира в Благоевград, няколко кучета
Коментари Харесай

В Благоевград търсят стопани на бездомни кучета


Осиновителската акция "Не купувай, осинови" започва в Благоевград, няколко кучета от Общинския подслон откриха своя нов дом, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

„ Инициативата цели да обезпечи дом на бездомни кучета от приюта, уповавам се освен бебетата, само че и по-големите да намерят своя нов дом ”, сподели Милена Миленкова, шеф на Неправителствени организации за престояване на потърпевши животни.

За задачата от време на време четириногите ще бъдат събирани в ревю, по време на което всеки искащ ще може да прегледа и да избере своя предстоящ домакински любим.

Предлаганите кучетата са изкъпани и обезпаразитени. Доброволци разхождаха предлаганите кучета, те бяха с шалове, а най-малките с ленти, опаковани като дарове.

Тара от приюта първа бе осиновена през днешния ден от Георги от Дупница. Той взе прибраното в приюта улично куче, тъй като породата им е издръжлива на мраз и апетит. Тара към този момент ще се споделя Линда, по името на предходното куче на Георги, което било отровено. Осиновителите подписваха документ за подаяние и бяха предупреждавани, че стопаните ще бъдат проверявани за полаганите от тях грижи за кучетата.
 Кампанията за кучета „ Не купувай, осинови ” започва в Благоевград Кампанията за кучета „ Не купувай, осинови ” започва в Благоевград / БГНЕС
Малко кученце-бебе бе взето от майката на две деца, които с обич го галеха, и тъй като също бе женско, към момента не бяха решили какво име ще носи. Ако бе мъжко, щели да го назовем Джони, споделиха щастливите деца-осиновители.

Стартиралата през днешния ден акция продължава с периодически изложби. Началото на акцията бе обещано на площадното пространство сред Регионален исторически музей и постройката на някогашния Младежки дом. Голяма част от бездомните животни са били домашни любимци, след това изгубени, някои изхвърлени на улицата или изоставени в подслон. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР