Осигурени са допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването

...
Осигурени са допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

След протестите: РЗИ ще получат допълнителни възнаграждения

„ Осигурени са спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година за погашение на хонорари за чиновниците на районните здравни инспекции за месец октомври. Средният размер на спомагателното заплащане е 600 лв.. “ Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев в Бургас.
Прочетете още
Той уточни, че средствата ще бъдат изплатени през сегашния месец, дружно със заплатите на чиновниците в РЗИ и посочи, че плановете ще бъдат изпратени до шефовете на районните здравни инспекции с инструкции за изплащането на добавките.

До края на 2022 година са обезпечени и спомагателни средства по бюджетите на ЦСМП за чиновниците в центровете за незабавна здравна помощ. Лекарите ще бъдат обезщетени с 600 лева месечно, фелдшерите – 400 лева, медицинските сестри – 360 лева, парамедиците –  170 лева, водачите на коли за спешна помощ – 150 лева, санитарите – 120 лева

Меджидиев изясни, че методиката към този момент е одобрена и следва да бъде изпратена на шефовете на ЦСМП за осъществяване. Допълнителните средства ще се получават от 1 октомври до края на годината.

„ Министерство на здравеопазването продължава интензивно да търси механизми за намиране на устойчиви решения, които да влязат в Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година и да залегнат в тригодишната бюджетна прогноза за интервала 2023-2025 година, с цел да можем да реализираме трайна дълготрайна политика на приходите за чиновниците на ЦСМП и РЗИ “, безапелационен беше здравният министър.

С разпореждане на Министерски съвет от 29 юли 2022 година са утвърдени спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването, тъй че да бъдат достигнати заплатите, заложени в груповия трудов контракт. От обсега на това разпореждане са изключени държавните администрации, в това число РЗИ и Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР