Ощетяваме българските потребители и награждаваме Руската федерация, която искаме да

...
Ощетяваме българските потребители и награждаваме Руската федерация, която искаме да
Коментари Харесай

Васил Велев: Действията на кабинета за газа могат да се обяснят или с корупция, или да са руски агенти и шпиони

Ощетяваме българските консуматори и награждаваме Руската федерация, която желаеме да накажем. Това може да се изясни единствено с корупция. Другото пояснение е нашето държавно управление да са съветски сътрудници и шпиони. Ние ще платим газа, който не получаваме - 80% от това, което не е взето, се заплаща. Има уговорка - " вземи или заплати ". Това съобщи пред Българска национална телевизия Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Не е целесъобразно " Булгаргаз " да прекрати доставките от " Газпромекспорт ", по който 30% е на цени като азерския, а 70% - като този, който в този момент купуваме, при равни други условия той е по-евтин. Сега купуваме отново от Русия, само че с медиатори. България заплаща по-висока цена на " Газпромекспорт ", в сравнение с, в случай че беше траяла да купува от там.

Какво ще вършим за идната година не е ясно, сподели той. Европейски Съюз ще употребява съветски газ още 5 години по контракт, 40% от газа в Европейски Съюз е от Русия. Формулата, по която се пресмята цената, е поискана от Европейска комисия, не от Русия, сподели Велев.

Сърбия заплаща под 90 лева което е 3 пъти по-малко от нас, а тръбата влиза на първо време в България. Ние имаме минимум транспортни разноски и от България тръбата се зауства в Турция, изясни той.

Количествата газ за август месец са обезпечени, откакто има цена. За ноември и декември не са обезпечени, разясни Велев. Въпросът е на каква цена са обезпечени. Имахме договореност над 142 лева горницата през месец май да бъде обезщетена. За май не е обезщетена, имаме двойно нарастване оттогава. Няма обезщетения за газа, изясни представителят на индустриалците.

Цената на газа за изтичащия месец е рекордно висока, през март беш
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР