Още видео 10 хил. онлайн магазина са спрени от европейските

...
Още видео 10 хил. онлайн магазина са спрени от европейските
Коментари Харесай

Онлайн магазини: Заливат ли ни с фалшиви стоки?

Още видео 10 хиляди онлайн магазина са спрени от европейските правоохранителни органи поради подправени артикули. Българските управляващи също са взели участие в тази интервенция. 
" Онлайн пространството улеснява продажбата на подправени артикули. Понякога продажбата им е закононарушение, като се изключи че е нарушаване ", уточни пред Bulgaria ON AIR шефът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.

Той посъветва потребителите да търсят данни за компанията продавач и акцентира, че всички търговци в Европейския съюз би трябвало да поставят своите имена и контакти в уеб страниците си. 

" Никога не пазарувайте от уебсайт, когато търговецът не е разказан. Нашият съвет е потребителите да не купуват подправени артикули. Преди се продаваха подправени артикули, само че първокласни. Напоследък се фалшифицират медикаменти, козметика, автомобилни елементи - което заплашва нашето здраве ", изясни той в " България заран ".

По думите му преди всичко би трябвало да погледнем цените на стоките. Несериозно е парфюм за 100 евро да коства 10 евро, даде образец Игнат Арсенов. 

" Хората би трябвало да бъдат деликатни и към страниците във Фейсбук, които оферират разнообразни артикули ", предизвести той. 

Директорът на Европейския потребителски център означи, че лъжливите уеб сайтове имат къс живот - 3 до 6 месеца. Той добави, че те сами се закриват, достигайки избрани продажби. 

На 9 май с всички мрежи на Европейски Съюз в София ще се организира събитие в Южния парк в столицата - съревнование за възпитаници и подробна информация за правата на жителите на Европейски Съюз, стана ясно още от гостуването му.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР