Още в самото начало на промените след 1989 г. започна

...
Още в самото начало на промените след 1989 г. започна
Коментари Харесай

Валентин Кардамски: След като деидеологизираха всички партии, последва срив на идеите в обществото за да го видиотят

„ Още в самото начало на измененията след 1989 година стартира наклонност на деидеологизация на партиите у нас. На изпразването им от хрумвания и наличие, което бе пренесено след това към цялото общество. С идването на измененията, концепциите бяха скъсани. Агреманът, че политиката би трябвало да обслужва, осъществя, следва и оказва помощ на хората беше разкъсан. Последна в борбата си против наклонността да бъдат изпразнени партиите от хрумвания и наличие, с цел да не бъде видиотено обществото, беше Българска социалистическа партия. “

Това сподели в гр. Раднево политическият анализатор и водещ в Поглед ТВ Валентин Кардамски, който дружно с други членове на гражданско придвижване „ Ляв Поглед “ беше посетител на среща-дискусия с жителите на града.

Той добави, че в България след измененията са били разпаднати обществените системи и се е стигнало до дерегулиране на страната. „ Без работещи мощни обществени системи няма и мощно обществено общество. Лишено от хрумвания и идеали, то се трансформира в мощно манипулируемо и управляемо. Днес се наливат милиарди в опазването на здравето, само че здравето не е полезност измежду българите и тези пари потъват в пясъка. Същото е ситуацията и в образованието, планините от пари не оказват помощ, откакто знанието и науката не са полезност “, аргументира се той. „ Когато обществото бъде изпразнено от идеали, то бива лишено и от фантазии. Така става меркантилно и се стреми към оцеляване и комформизъм . Но тези процеси се случиха първо в партиите. Аморфност.  Така те станаха лесна жертва на едрия капитал, който към този момент не си купува депутати, и даже не партии, а политически водачи, които поставят в листите подставени лица, които да служат на ползите на въпросния капитал “, уточни Кардамски.

На въпрос, дали е редно депутати да стават самостоятелни и да гласоподават за законопроекти на други политически сили, Кардамски уточни, че не е, само че това се случва, тъй като партиите са изпразнени от хрумвания, те са просто едно и също с разнообразни абревиатури за име. „ Няма значение кой народен представител в коя партия ще премине, откакто всички партии нямат политически линии, хрумвания и идеологии, а единствено написани празни думи и обещания, които не следват, а единствено прокламират. Дали ще е в една или друга партия е все едно, откакто всички са назначени и обслужват едрия капитал. Вече няма същинска лява партия, а единствено десни. Чак е комична борбата посред им да се акцентират във честност и работа на едрия капитал. По какъв брой разнообразни метода ще оферират той да се развива. А той, капиталът, няма за цел да се бори за реализация на задачите и фантазиите на хората, а за нарастване на финансовия си запас. За него хората са биомаса, а партиите инструмент “, безапелационен беше Кардамски. 























Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР