Още в ранна възраст хората научават за важността на редовната

...
Още в ранна възраст хората научават за важността на редовната
Коментари Харесай

Проблемите със зъбите могат да са признак на сериозни заболявания, ето кои

Още в ранна възраст хората научават за значимостта на постоянната орална хигиена, само че това, което доста не знаят е, че положителното здраве на зъбите е от значително значение за поддържането на здравето на целия организъм, изключително за хора с избрани здравословни проблеми.

В доста случаи постоянната превантивна грижа за зъбите може да помогне за облекчение на доста от оралните странични резултати на тези здравословни положения, тъй че е значимо пациентите да мият зъбите си всекидневно, да осведомят своите зъболекари за здравословното си положение и да възнамеряват постоянни прегледи.

Сърдечни болести и инсулт

Проучванията демонстрират, че хората с неприятно орално здраве имат по-висок % на сърдечни болести и инсулт. Някои откриватели считат, че бактериите, които предизвикват пародонтит и гингивит, могат да преминат през кръвта, причинявайки инфектиране и увреждане на кръвоносните съдове в сърцето и мозъка.

Ако мастните натрупвания блокират кръвоносния съд, водещ към сърцето, това може да аргументи инфаркт. Ако стигнат до мозъка и пресечен кръвоснабдяването, могат да причинят инсулт.

Заболяване на бъбреците

Ако имунната система на пациента е отслабена от бъбречно заболяване, той може да бъде по-податлив на инфекции, породени от тежко заболяване на венците.

Кариесът и болестта на венците предизвикват болежка, затруднено хранене и неприятен мирис и могат да причинят хронично инфектиране, което може да способства за други медицински положения, като сърдечни болести.

Освен това зъбните инфекции могат да забавят бъбречната трансплантация, заради което положителната орална хигиена е от значително значение.

Синдром на Сьогрен

Синдромът на Сьогрен е автоимунно заболяване, което предизвиква сухота в очите и устата. Много пациенти развиват това положение като затруднение на друго автоимунно заболяване, като ревматоиден артрит или лупус.

Хората със синдром на Сьогрен може да изпитват усложнения при дъвченето на избрани храни и миенето на зъбите може да е неловко.

Ревматoиден артрит

Връзката сред оралното здраве и ревматоидния артрит датира от доста време. Хипократ предлагал екстракция на зъб за лекуване на артрит.

Изследователите считат, че бактериите, виновни за възпалението при зъбни болести, могат да причинят ревматоиден артрит.

В допълнение, болката и сковаността могат да причинят болежка в челюстта и да затруднят хората с артрит при четкане и разчистване с конец.

Диабет

Ако зъбите ви непрекъснато се скапват и диета с високо наличие на захар или неприятна джука хигиена не е нещо, към което сте склонни, би трябвало да ревизирате равнищата на кръвната си захар.

Именно в този случай има възможност да страдате от диабет, а без значение дали имате диабет вид 1 или вид 2, рискът от кариес е по-голям, в случай че равнището на захарта в кръвта е по-високо, настояват зъболекари.

Когато имате диабет, повече захар и нишесте взаимодействат с бактериите, естествено намиращи се в устата ви, с цел да образуват плака, което може да докара до кариес и заболяване на венците./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР