Още в първия ден стеснението на бул. Витоша изнерви шофьорите.Какво

...
Още в първия ден стеснението на бул. Витоша изнерви шофьорите.Какво
Коментари Харесай

Измислено в България: Булевардни абсурди на Витошка изненадват неприятно шофьорите

Още в първия ден стеснението на бул. " Витоша " изнерви водачите.

" Какво направихте от 5 метра бул., какво стана? ", попита водач на такси Стефан Спасов - общински консултант.
" Тук булевардът няма да е задоволително претрупан, с цел да се образуват проблеми с трафика ", сподели Стефан Спасов, общински консултант от Политическа партия - Демократична България (Спаси София).
" Ама той е постоянно претрупан, вие тук в София ли живеете? ".
" Разбира се ", сподели Стефан Спасов, общински консултант от Политическа партия - Демократична България (Спаси София).
" Съмнявам се. Аз съм през целия ден в София, карам такси, през целия ден ", сподели водачът.



Досегашните по две дейни ленти във всяка посока към този момент са единствено по една, а велоалеята от тротоара е слязла на пътното платно, където до скоро се паркираше паралелно.

" Тук, тези места, които са маркирани напряко са отплата за живущите, час от чийто места отпадат поради смяна на организацията и успоредното паркиране на бул. " Патриарх Евтимий " което се вкарва ", добави Стефан Спасов, общински консултант от Политическа партия - Демократична България (Спаси София) .

Другата изненада за водачите е, че по бул. " Витоша " към този момент не се паркира паралелно на придвижването, а по метода рибена кост, като правилото е да се паркира единствено в посоката на придвижване и със задната част на автомобила към тротоара. За задачата водачите би трябвало да подминат свободното паркомясто и с придвижване обратно да паркират автомобила си. Според съветниците от " Спаси София " този метод на установяване на паркоместата бил въведен с Наредба още от 2016 година.



" Това да се заходи обратно при паркиране е единственият безвреден метод, с цел да има задоволително видимост и при паркиране и при излаз от паркомястото и включване в придвижването ", продължи да изяснява Стефан Спасов, общински консултант от Политическа партия - Демократична България (Спаси София).

Пътни специалисти обаче са на друго мнение.

" Паркирането няма до е по-безопасно, потеглянето ще е по-безопасно. Но резултатът от цялото това неща ще е доста изнервени сътрудници водачи, което ще се види не тук, а по-късно, където в резултат на това изнервяне, те ще причинят много ПТП-та. Лошото е, че би трябвало да се паркира обратно, което значи, че в случай че има знак за инвалидно място или длъжностен абонамент, то няма да се види. Това най-вероятно са решения взети от хора, които не ръководят автомобил в централната градска част на София. А някои от тях може би и нямат удостоверение за ръководство ", разяснява проблема Хинко Радков, ръководител на Национално обединяване на водачите.

Общинските съветници от Политическа партия - Демократична България (Спаси София) споделят, че не е юридически разбор за съотнешението сред броя на колите и велосипедите, които се движат в този сектор.

" Най-вероятно ще се окажат 100 пъти по-малко от колите, само че всеки един велосипедист, като пълноправен участник на придвижването, тъй като велосипедистите са равноправни участници, има право да се движи в обезопасено трасе, отделено от трафика ", съобщи Стефан Спасов, общински консултант от Политическа партия - Демократична България (Спаси София) .

Живеещите в региона също са недоволни от новата организация на придвижване.



" Недоволни сме с изключение на за всичко друго като механически елементи, най-много от метода, по който стана. Само преди 10 дни господин Терзиев съобщи, че нищо няма да се прави без единодушието на жителите. Вчера бях на среща с него, без публично разискване и без нужната бистрота. В момента всичко се прави, както виждате " Ва банк " с бутонките напред, макар волята на живущите и с доводи, които са изтъркани във времето ", счита Венцислав Банчев, ръководител на съдружие " София през днешния ден и на следващия ден ".

" Общинският съвет беше известен. Проектът беше подборно показан на Комисията по превоз и пътна сигурност. Това, което вършим е да съблюдаваме стратегическите документи за развиване на превоза в София и да съблюдаваме личните си предизборни обещания, тъй като този план беше необятно показан в предизборната акция преди локалните избори ", приключи Стефан Спасов, общински консултант от Политическа партия - Демократична България (Спаси София).

А още в първите часове се видяха и конфликтните обстановки, които принуждават водачите да навлизат в насрещното придвижване, с цел да заобиколят колите блокирали пътя им.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР