Още в първите дни свикахме енергиен щаб, такива има в

...
Още в първите дни свикахме енергиен щаб, такива има в
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Неморално е да се поддържат търговски отношения с Русия, но и други го правят

„ Още в първите дни свикахме енергиен щаб, такива има в множеството страни в Европа. Търсят се най-хубавите благоприятни условия за страната – доставки на допустими цени. Краткосрочно Европа е в тази енергийна взаимозависимост. Това се дължи на дългогодишни неточности в предишното. Бившият министър на енергетиката Александър Николов не е в предизборна акция и имам вяра на това, което сподели, че Европа доста мъчно ще оцелее без съветски газ в идващите 3 години. Като длъжностен кабинет имаме отговорност за благосъстоянието на българските жители и стопанска система. И Асен Василев сподели, че в случай че има надеждни и евтини доставки, те би трябвало да се търсят от който и да е “, изясни той, уточнявайки, че въпреки всичко не е несъмнено какъв брой благонадежден снабдител би била Русия след експанзията, която оказва от месеци върху Украйна.

 

Атанас Пеканов разяснява и концепцията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за заледяване на цените на газа за битовите консуматори. В качеството си на икономист той не утвърждава сходно нещо. „ Трябва да сме доста деликатни с рекомендации за заледяване на пазарните механизми. Това беше и за обезщетенията за ток. Помощите би трябвало да са целеви, би трябвало да въведем формулировка за енергийна беднотия. Да помогнем на компаниите и секторите, които са най-засегнати “, счита служебният вицепремиер.

 

Той означи, че идната седмица България ще насочи искане за първо заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. След това Европейската комисия би трябвало да върне отговор в период до 2 месеца.

 

По думите на Пеканов има доста техническа работа по пътя към въвеждане на еврото в България. Той увери, че цените няма да се усилят от през днешния ден за на следващия ден и в случай че хлябът коства 2 лева, то в изражение на европейската валута той ще е 1 евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР