Още в първата седмица от здравната пандемия през 2020 година

...
Още в първата седмица от здравната пандемия през 2020 година
Коментари Харесай

Ако БСП не се промени, някой ще нахлуе в празното ляво

Още в първата седмица от здравната пандемия през 2020 година Партията на европейските социалисти е тази, която обърна внимание, че Covid-19 основава нова икономическа обстановка, която изисква проект за възобновяване. Реализирането на концепцията лишава съвсем една година в усилени договаряния и увещание на институциите в европейски мащаб. Така се случва настоящият сега Европейски проект за възобновяване и развиване за 800 милиарда евро, напомни Сергей Станишев, който през миналите 11 години беше отпред на ПЕС. Този проект е повода ПЕС да има ново самочувствие и на завършилия в Берлин конгрес преди седмица да съобщи своята цел да бъде първа политическа мощ след Европейските избори през 2024 година.

България не се оправя добре в усвояването на близо 13 милиарда лв., които и се поставят по Европейския проект за възобновяване на стопанската система след здравната пандемия, сподели Станишев. Според него има действителен риск да загубим част от парите, чието приемане е лимитирано за интервал от четири години. България към този момент е в тежко забавяне, тъй като към момента не е приела нужните законодателни промени, с цел да може да получи парите в период.

Станишев заяви, че възнамерява конференция в София на тематика " енергийна беднотия ", тъй като България към момента няма формулировка по въпроса и ограничения, които да предприеме, с цел да отбрани хората, които най-вече се нуждаят.

Според Станишев политиците в България са застинали някъде в 2021-ва година, а държанието им е безконтролно. Той дефинира като позор за българското политическо общество, че след четири следващи парламентарни избори за 18 месеца, към момента няма обединяване към ясни национални цели.

По отношение на Българска социалистическа партия, Сергей Станишев сподели, че е шокиран от изборния резултат с 230 000 гласа поддръжка и пета позиция в 48-ото Народно заседание. Според него това е исторически антирекорд за Българска социалистическа партия, която към този момент не си вади поучения след поредицата от загуби през последните години. Според Станишев Националния съвет на Българска социалистическа партия, който се организира след изборите, е посочил некомпетентност.
Какво се случи с " алените линии " на Българска социалистическа партия? Защо напъните за образуване на държавно управление не дават резултат? Има ли риск да останем отвън еврозоната? Защо България още не е член на Шенгенското пространство? Как беше премерено въздействието на глобите против Русия върху жителите на страните от Европейски Съюз? Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?
Отговорите на Сергей Станишев, гледайте в политическия подкаст " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка :

Сергей Станишев е 49-ят министър-председател на България, чието държавно управление ръководи от 2005 година до 2009 година Бил е ръководител на Висшия съвет на Българската социалистическа партия, депутат и евродепутат. На 24 ноември 2011 година става краткотраен ръководител на Партията на европейските социалисти (ПЕС), а на 29 септември 2012 година е определен за неин президент. Управлява ПЕС четири мандата, до 14 октомври 2022 година

Средното си обучение приключва в 35 СОУ " Добри Войников " в София. Завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет. Там пази дисертация за научна степен претендент на науките. Специализирал е политически науки в Московската школа за политически проучвания и интернационалните връзки в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки. Работил е като публицист на свободна процедура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР